El Dr. Albert Salazar convida a reforçar el model de gestió i organitzatiu dels hospitals després de la COVID-19

El gerent de Vall d’Hebron participa a la primera trobada digital d’El Café de la Vuelta, organitzada per la Societat Espanyola de Directius de la Salut.

10/06/2020

En la tornada a la normalitat del sector sanitari després de la pandèmia de coronavirus, convé aprofitar els coneixements adquirits al llarg d’aquests tres mesos per tal de reforçar el model de gestió i organitzatiu dels hospitals. És la tesi que va defensar del Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron, a la primera trobada digital del cicle El Café de la Vuelta, organitzat per la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), amb la col·laboració de Johnson & Johnson. Pensat com un punt de trobada de directius de la salut i professionals sanitaris en el qual van analitzar-se reptes i oportunitats de la tornada a la normalitat des del punt de vista de la mesogestió sanitària, van participar en aquest debat online, que va tenir lloc dimecres passat a través de Zoom, el Dr. José Soto, director gerent de l’Hospital Clínic San Carlos (Madrid), el Dr. Juan Antonio Marqués, director gerent de l’àrea VII de l’Hospital General Universitari Reina Sofia (Múrcia), el Dr. Luis Verde, gerent de l’Àrea Sanitària d’A Coruña, i el Dr. Jose Antonio Medina, director gerent de l’Hospital Universitari Virgen de la Victoria (Màlaga), a més del Dr. Albert Salazar.

El gerent de Vall d’Hebron va defensar que cal avançar cap a un model més funcional d’àrees de coneixement compartit, en la línia de la lluita contra la COVID-19, en la qual personal sanitari de diferents especialitats ha fet un abordatge multidisciplinari dels reptes als quals s’enfrontaven. En aquesta reordenació de l’hospital per àrees de coneixement que treballin de forma conjunta, el Dr. Albert Salazar va destacar que és indispensable tenir en compte el paper de la infermeria, clau per afrontar tant situacions d’emergència com el dia a dia hospitalari.  

El Dr. Albert Salazar també va incidir en la importància del concepte territorial en la gestió sanitària. Segons va exposar, hospitals de referència com Vall d’Hebron han de treballar de forma integrada amb l’atenció primària i la resta de centres sociosanitaris de la seva àrea de salut per tal de poder donar una resposta assistencial més eficient. “S’ha de reforçar l’atenció intermèdia al pacient i fer que els diferents centres sanitaris d’una mateixa àrea de salut col·laborin de forma estreta”, va argumentar el gerent de Vall d’Hebron.  

Respecte a la tornada a la normalitat i la recuperació de l’activitat assistencial no-COVID, el Dr. Albert Salazar ha exposat que Vall d’Hebron ha prioritzat la cirurgia oncològica i la cardiovascular. “És important la priorització i reordenar les consultes externes dels hospitals, sobretot les successives”, va reflexionar el gerent de Vall d’Hebron. Segons va exposar, s’ha de continuar amb la telemedicina en aquells àmbits en què durant la pandèmia de COVID-19 s’han demostrat eficient, com la dispensació de fàrmacs a domicili, i reforçar l’atenció presencial quan sigui necessària.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.