Un torneig solidari de videojocs per contribuir a l’adaptació a la nova realitat assistencial provocada per la COVID-19

Vuit professionals de l’Hospital donaran consells sanitaris per prevenir la COVID-19 durant les pauses del torneig.

22/06/2020

El proper cap de setmana, 27 i 28 de juny, es durà a terme el “Torneig solidari de videojocs FTW Vall d’Hebron”, una competició entre equips del videojoc Valorant que enfrontarà els millors gamers professionals i els influencers de videojocs més famosos de l’Estat. Durant les 12 hores que durarà el torneig es facilitarà un enllaç per fer donacions per a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Es preveu que la competició tingui una audiència de centenars de milers de persones d’arreu del món.

Vall d’Hebron és l’hospital més gran de Catalunya i el centre que més pacients amb COVID-19 ha atès. Durant aquesta primera onada de la pandèmia, Vall d’Hebron va passar de 56 llits d’UCI a 250 disponibles. A més, es van adequar altres espais per garantir la correcta assistència dels pacients amb espais COVID-19 i no COVID-19. I, ara, estem realitzant la transició a una nova normalitat. Estem recuperant més activitat no COVID-19 alhora que estem preparats per a possibles rebrots. Ens estem adaptant, doncs, a una nova realitat assistencial. Però és fonamental comptar amb els recursos necessaris per afrontar canvis i per això són tan importants iniciatives com aquest torneig solidari.

El torneig està produït per l’empresa de desenvolupament d’esdeveniments esportius digitals SYN i es retransmetrà en directe per Twitch (la plataforma de retransmissió de videojocs gratuïta d’Amazon). També col·laboren en l’organització d’aquesta iniciativa tres centres comercials: La Maquinista, Glòries i Splau, que durant la setmana prèvia al torneig en faran promoció mitjançant unes pantalles digitals gegants i a través de les seves xarxes socials.

Un dels aspectes més destacats del torneig és que, durant les pauses, professionals de Vall d’Hebron donaran consells de salut relacionats amb la COVID-19. Els missatges els donaran vuit professionals de l’Hospital: el Dr. Benito Almirante, cap del Servei de Malalties Infeccioses; Carme Ferrer, infermera supervisora del Servei de Malalties Infeccioses i de Medicina Preventiva i Epidemiologia; el Dr. Ramon Vilallonga, cirurgià del Servei de Cirurgia General; el Dr. Marc Pérez, resident del mateix Servei; la Dra. Blanca Borràs, del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia; Elisa Navarro, infermera de control d’infeccions del mateix Servei; la Dra. María Espiau, pediatra de la Unitat de Malalties Infeccioses i Immunologia Pediàtrica; i Pedro Pérez, infermer pediàtric de la mateixa Unitat. Tots aquests professionals tenen un paper molt destacat en la lluita contra la COVID-19. També s’emetran entrevistes amb el Dr. Ramon Vilallonga, Carme Ferrer, Elisa Navarro i la Dra. María Espiau.

Tal i com destaca el Dr. Benito Almirante, “aquesta malaltia pot afectar tots els grups d’edat. Per això és important que els professionals de Vall d’Hebron ens puguem dirigir directament a la gent més jove, com permet aquest torneig solidari, perquè és important que tots prenguem consciència de seguir les mesures de seguretat independentment de l’edat que tinguem”.

Els missatges de salut que donaran els professionals de Vall d’Hebron giraran al voltant de quatre temàtiques. En primer lloc, el cirurgià Ramon Vilallonga explicarà els beneficis de la tecnologia aplicada a la medicina: “La medicina i la cirurgia els últims anys han explorat la utilitat de les eines digitals per a la pràctica clínica amb resultats molt esperançadors.” Alguns exemples d’aquesta implementació a Vall d’Hebron són l’eHealth (la pràctica de cures sanitàries recolzada en tecnologies de la informació i les comunicacions) o l’ús de robots quirúrgics com ara el Da Vinci, que permet fer una cirurgia molt precisa i mínimament invasiva. Vall d’Hebron té dos d’aquests robots als quiròfans i un a l’Aula de Simulació perquè professionals i residents puguin practicar.

Carme Ferrer i Elisa Navarro parlaran de la importància de prendre mesures de seguretat en espais interiors i exteriors, respectivament. “Quan juguem amb amics i amigues a videoconsoles, per exemple, cal seguir mantenint les distàncies i portar mascaretes. Abans de començar a jugar ens hem de rentar les mans, i un cop hem acabat podem netejar el comandament amb un drap humit amb aigua i sabó, sobretot si el compartim”, explica Carme Ferrer. Per la seva banda, Elisa Navarro apuntarà que “als espais exteriors hem de respectar les distàncies i, si no és possible, posar-nos la mascareta higiènica o la quirúrgica, que s'ha de canviar quan estigui humida o bruta. Al transport públic és obligatori dur-la posada i convé fer les cues de manera ordenada i evitar aglomeracions”.

La pediatra María Espiau donarà consells de salut per a nens, joves i adolescents. “Tot i que s’han vist poc afectats per la pandèmia, és important que ells i elles també preguin les precaucions que des de les autoritats es donin en cada moment”, afirma la Dra. María Espiau.

Per la seva banda, Iván Bermejo responsable d’Events Europa de l’empresa SYN, assenyala que “com a empresa estem molt orgullosos de poder col·laborar des del nostre sector amb un esdeveniment per recaptar fons per a una bona causa”. I, com afirma Victor Garcia, responsable de Relacions Institucionals del grup Unibail-Rodamco-Westfield:  “Des dels centres comercials La Maquinista, Glòries i Splau som conscients que davant d'aquesta delicada situació és necessari que tots posem el nostre granet de sorra per col·laborar amb el sector sanitari i conscienciar els joves de la importància de les mesures d'higiene per prevenir contagis”.  

El torneig tindrà lloc el dissabte 27 de juny de 16.00 a 22.00 hores i diumenge 28 de juny de 10.00 a 16.00 hores. Estarà presentat per Cristinini, una influencer del món dels videojocs i gamer professional del famós videojoc League of Legends. Als seus perfils de xarxes socials compta amb 40.000 seguidors a Twitter, 54.000 a Instagram, 144.000 a Youtube i 217.000 a Twitch.

El torneig es desenvoluparà de la següent manera: cada equip es compon de 5 jugadors, i hi haurà 4 equips de gamers professionals i 4 d’influencers de videojocs. En total, 40 jugadors repartits en 8 equips. A l’inici del torneig, se sortejarà el quadre de la competició, i els equips s’aniran eliminant al llarg de les 12 hores fins que quedi un guanyador.  

El torneig també serà promocionat durant tota la setmana per part de diverses persones conegudes i actives a les xarxes. Futbolistes com Bojan Krkic i Aitana Bonmatí, la corredora Núria Picas, el pilot de Dakar Gerard Farrés, el jugador de bàsquet Rafa Martínez, el periodista de TV3 Artur Peguera, l’humorista Víctor Parrado... Tots ells i elles faran bullir les xarxes els dies previs difonent els missatges de salut dels professionals de l’Hospital i vídeos en què animaran a connectar-se al torneig i a fer donacions per a Vall d’Hebron.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.