Vall d’Hebron dona la benvinguda als residents

175 nous residents comencen enguany l'última fase de la seva formació a l'Hospital.

24/09/2020

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha donat la benvinguda als 175 residents que en els pròxims anys completaran la seva formació al centre. Es tracta de 155 residents que faran la seva estada formativa de forma íntegra a l'Hospital i vint residents de Medicina Familiar i Comunitària que cobreixen places d'Atenció Primària (CAP) de l'àrea Barcelona-Ciutat però que es formaran durant els dos primers anys a Vall d'Hebron. A causa de la pandèmia de COVID-19, enguany l'acte de benvinguda no s’ha fet presencial, sinó que s’ha retransmès pel programa Teams en directe.

El Dr. Antonio Roman, director assistencial de Vall d'Hebron; Maria Àngels Barba, directora d'Infermeria de Vall d'Hebron, i Laia Arnal, directora de Desenvolupament i Negoci del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), han donat la benvinguda als nous residents. “Ens aporten sobretot energia i estímul perquè el coneixement científic continuï avançant i obrint-se camí en la primera línia en què se situa una institució com la nostra; els residents són l'impuls intel·lectual que ens condueix a actualitzar-nos contínuament”, ha exposat la Dra. Mònica Rodríguez, directora de Docència de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, que els ha presentat la nova etapa formativa a la qual s'enfronten. Representants dels residents veterans s'han afegit també a l’acte de benvinguda dels nous companys. El Dr. Antonio Roman també ha volgut esperonar els nou residents assegurant que aquesta etapa formativa “és una de les èpoques de la vida amb més gratificació i en la qual veureu el vostre creixement professional”.

En una promoció marcada pel SARS-CoV-2, la Dra. Mònica Rodríguez ha destacat que des del març passat “la implicació dels residents va ser exemplar i digna de tota lloança, tant en el cas de les especialitats mèdiques que van estar en la primera línia d'atenció als pacients COVID-19 com les especialitats no mèdiques que van donar suport als companys”.

La pandèmia de COVID-19 també ha tingut impacte en la part més teòrica de la residència, que ha potenciat els continguts en línia. Enguany, el curs d'immersió del principi de la residència ha celebrat, per exemple, algunes sessions per teleconferència i ha augmentat l'oferta de continguts en línia. Això permet, per una banda, garantir el compliment de totes les mesures de prevenció de la COVID-19 i, per altra, assegurar que els continguts en línia estiguin disponibles més enllà de la primera setmana d'arribada a Vall d'Hebron, per tal que els residents puguin organitzar-se i trobar el millor moment per consultar-los en funció de la seva disponibilitat. Entre les formacions en línia que s'oferiran, en destaca una d'específica per saber com fer servir els equips de protecció individuals (EPI) per protegir-se enfront del SARS-CoV-2. Aquesta formació es complementarà amb un taller de simulació específic, organitzat per l'equip del Vall d’Hebron Institut de Simulació  Clínica Avançada amb la col·laboració dels equips de Medicina Preventiva i Riscos Laborals.

L'acte de benvinguda als residents ha culminat amb la presentació del curs a càrrec de Montse Juárez, coordinadora de l'Aula Vall d'Hebron, i el tancament a càrrec de la Dra. Mònica Rodríguez com a directora de Docència.

Share it:
Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.