Vall d’Hebron, entre els millors centres del món en endocrinologia i oncologia segons ‘Newsweek’

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ocupa la setzena posició en endocrinologia i la vintena en oncologia, segons el rànquing World’s Best Specialized Hospitals 2021.

04/10/2020

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron forma part del rànquing World's Best Specialized Hospitals 2021, elaborat per Newsweek i Statista, que reconeix els millors hospitals del món en cardiologia, endocrinologia i oncologia a escala mundial. La classificació s'ha realitzat a partir d'enquestes online realitzades a més de 40.000 metges, directors d'hospital i altres professionals sanitaris, que votaven dins les seves especialitats. Posteriorment, una comissió d'experts internacionals ha validat els resultats.

Vall d'Hebron ocupa la setzena posició entre els millors hospitals del món en endocrinologia. Els cinc primers llocs d'aquesta classificació, que encapçala la Clínica Mayo de Rochester (Minnesota), l'ocupen centres nord-americans. Vall d'Hebron és l'únic de l'Estat que figura entre els vint millors centres del món en l'especialitat d'endocrinologia. Dins la classificació de Newsweek, hi ha tres centres que formen part de l’European University Hospitals Alliance (EUHA), igual que Vall d’Hebron: Ospedale San Raffaele - Gruppo San Donato (Milan), el Charité (Berlín) i l’Hôpital Universitaire Pitié Salpêtrière (París). A més, Vall d'Hebron és membre de la Xarxa Europea de Referència (ERN) en patologia endocrina, que té per objectiu concentrar recursos i coneixement en l'abordatge de malalties complexes o poc freqüents per part dels centres amb major expertesa.

El Servei d'Oncologia de Vall d'Hebron també ha estat seleccionat per Newsweek com el vintè millor del món. Al capdavant de la classificació estan el MD Anderson Cancer Center de Houston (Texas) i el Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York. Vall d'Hebron forma part de l'ERN en càncer pediàtric. També està acreditat com a Centre, Servei i Unitat de Referència (CSUR) en tumors extraoculars en la infància (rabdomiosarcoma), tumors intraoculars a la infància (retinoblastoma), tumors orbitaris, neuroblastomes, sarcomes i altres tumors musculoesquelètics i sarcomes en la infància.

Cal destacar, a més, que en aquest rànquing, en les seves respectives categories, hi apareixen el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia en el lloc 35, el Servei de l’Aparell Digestiu en el lloc 40 i els Serveis de Cardiologia i Neurologia entre els 100 primers.

Els millors centres especialitzats del món

La revista Newsweek, fundada el 1933, ha celebrat la primera edició de World's Best Specialized Hospitals 2021 en col·laboració amb Statista Inc amb l'objectiu d'orientar els seus lectors en l'elecció d'un centre per tractar patologies endocrines, oncològiques o cardíaques. "Si vostè o un ésser estimat necessita atenció especialitzada en aquestes àrees, com ho fem milions de nosaltres, voldrà saber quins hospitals o centres mèdics disposen d'instal·lacions d'última generació o els doctors amb més expertesa", argumenta la revista.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.