El Dr. Eloy Espín, cap de la Unitat de Cirurgia de Còlon i Recte, nou president de la Societat Europea de Coloproctologia

La Societat Europea de Coloproctologia és una de les dues societats més rellevants a nivell internacional del seu sector.

29/09/2022

El Dr. Eloy Espín, cap de la Unitat de Cirurgia de Còlon i Recte del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador principal del Grup de Recerca en Cirurgia General del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat nomenat president de la Societat Europea de Coloproctologia. Es tracta d’una de les dues societats d’aquest àmbit més rellevants a nivell internacional juntament amb l’American Society of Colon & Rectal Surgeons (ASCRS), i el seu objectiu és fomentar la formació i la recerca en coloproctologia i desenvolupar guies clíniques. Després d'haver exercit durant un temps com a president in waiting, ha estat instituït president de la Societat. 

La trajectòria del Dr. Eloy Espín a Vall d’Hebron es remunta al 1998, quan va entrar com a cirurgià al Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i des del 2005 coordina la Unitat de Cirurgia de Còlon i Recte, una Unitat referent a nivell estatal i internacional. En aquest sentit, Vall d’Hebron és un dels vuit centres acreditats per ser formadors de robòtica colorectal a Europa i la Unitat està acreditada com a Unitat Avançada per la Societat Espanyola de Coloproctologia.

El 2001 el Dr. Eloy Espín va obtenir el Board Europeu de Coloproctologia (European Board of Coloproctology-UEMS) i des del 2008 és International Fellow de l'ASCRS. En l'actualitat és examinador del Board Europeu de Coloproctologia. En l’àmbit de la recerca i la divulgació, ha escrit 19 capítols de llibres, 55 articles en revistes espanyoles i 158 en revistes internacionals indexades i ha presentat més de 250 comunicacions en congressos nacionals i 150 en internacionals. Ha realitzat més de 150 ponències per invitació en cursos i congressos nacionals i internacionals. Ha participat en 9 projectes d'investigació finançats per organismes oficials espanyols o internacionals.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.