La sala familiar Ronald McDonald de Vall d’Hebron celebra el seu primer aniversari

Aquest espai, actualment tancat a causa de les restriccions imposades per la COVID-19, és el més gran d'Europa i ofereix un lloc de descans i relaxament dins del centre als familiars dels nens hospitalitzats.

23/11/2020

La Sala Familiar Ronald McDonald forma part d’un dels sis programes que desenvolupa la Fundación Infantil Ronald McDonald a Espanya amb l’objectiu de crear, buscar i donar suport a iniciatives que millorin de manera directa el benestar dels nens malalts i les seves famílies. Inaugurada ara fa un any, se situa a la planta baixa de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron, ocupa 350 metres quadrats i destaca pel seu disseny alegre i funcional. Disposa de cuina i menjador, dutxes, taquilles, accés a Internet, sales de descans, zona d'estar amb televisió, zona de lectura, sala de lactància i una àrea d'activitats i joc per als germans dels nens ingressats.

Els pares de nens prematurs o amb alguna patologia greu han d'estar durant molt de temps i moltes hores al dia amb els seus fills per facilitar el seu desenvolupament i benestar i la Sala Familiar Ronald McDonald els ofereix un entorn tranquil, un refugi que els allunya temporalment de l'ambient hospitalari, sense separar-se dels seus fills. “La valoració d’aquesta sala mentre ha romàs oberta ha estat molt positiva, tant per les famílies, com per l’equip  de la Fundació i els seus voluntaris”, explica la Dra. Rocío Cebrián, subdirectora assistencial de Vall d’Hebron. “La sala disposa d’un espai de menjador, una zona de descans on llegir o veure la televisió, un zona de relaxació i una àrea de dutxes. Gràcies a aquest magnífic espai, les famílies poden alleujar l’estrès que comporta la hospitalització del seu fill o filla”, afegeix la Dra. Cebrián. Per la seva banda, el Dr. Félix Castillo, cap del Servei de Neonatologia de Vall d’Hebron, insisteix en la importància d’oferir amb aquesta sala un espai on les famílies puguin descansar i tenir moments d’intimitat. “Estem parlant de l’espai més gran d’Europa d’aquest tipus, pensat pel benestar de mares i pares. Passen 24 hores a l’hospital i el fet de poder tenir una sala tan ben equipada i tan ben gestionada pels voluntaris és una cosa molt valuosa”. La sala va haver de tancar a mitjans de març, a l’inici de la pandèmia de la COVID-19, i no ha pogut tornar a obrir encara. Fins aquell moment, hi havien passat 461 famílies i més de 1.300 persones, la meitat derivades des del Servei de Neonatologia. La resta, provenien de la UCI Pediàtrica, de Pediatria i del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques. “Realment les famílies estan esperant que pugui tornar a obrir per poder gestionar els seus moments de descans, menjar tranquil·lament i poder dutxar-se sense sortir de l’hospital, aprofitant el màxim possible el temps amb els seus fills”, explica el Dr. Félix Castillo.

Vall d’Hebron és el complex sanitari més gran de Catalunya. L’Hospital Infantil tracta totes les especialitats mèdiques, des de l'assistència bàsica fins a especialitats de tercer grau, la qual cosa el converteix en l'hospital de nens amb més capacitat de resolució de processos pediàtrics complexos de l'Estat. L'Hospital Infantil ofereix tractaments específics i avançats en neonatologia, trasplantaments pediàtrics o cirurgia cardíaca. A més, Vall d’Hebron compta amb especialitats com la fibrosi quística o la cirurgia fetal i és el centre líder en oncohematologia, neurologia, malalties minoritàries, pneumologia, nefrologia, cremats i cirurgia mínimament invasiva.

La Fundación Infantil Ronald McDonald® España és una entitat sense ànim de lucre i independent, creada el 1997 i la missió del qual és crear, buscar i donar suport a programes que millorin de manera directa la salut i el benestar dels nens i nenes. Des de fa més de 20 anys a Espanya, la Fundació és un referent en la creació de programes que ofereixen benestar i suport a famílies amb fills greument malalts, que s'han de desplaçar per rebre tractament mèdic. Un dels programes que la Fundació dur a terme a Espanya és el de Sala Familiar Ronald McDonald, un espai que ofereix un refugi dins dels hospitals perquè les famílies de nens i nenes malalts puguin descansar sense allunyar-se dels seus fills.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.