Vall d’Hebron posa en marxa un cicle de conferències per apropar la recerca i l’activitat assistencial als pacients

Aquest cicle vol resoldre dubtes de pacients amb càncer sobre temes d'actualitat, com la immunoteràpia, el microbioma o els assajos clínics, i al mateix temps vol explicar com la investigació i l’activitat assistencial es retroalimenten per avançar en la lluita contra el càncer.

22/12/2020

El Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (HUVH) han programat per al 2021 un cicle de jornades en línia mensuals en què s'abordaran diferents temes d'interès relacionats amb aquesta malaltia, sempre amb un doble enfocament, des de la consulta i des del laboratori. Per això hi participaran professionals de tots els àmbits implicats en el tractament d'aquests pacients, que miraran d’acostar-los, d'una manera senzilla però completa, a aquesta complexa realitat per fer-la més comprensible, resolent tots els dubtes que se'ls puguin plantejar.

I és que la investigació i l'activitat assistencial no es poden entendre l'una sense l'altra. Les troballes al laboratori serveixen per al desenvolupament de nous tractaments o tècniques de diagnòstic que milloren els cribratges. I els resultats obtinguts en la pràctica clínica ajuden a orientar la investigació. És un cicle continu d'aprenentatge i treball en equip. «Un dels nostres objectius, a més de l'assistència i la recerca, és la divulgació de la feina que realitzem, i ho entenem com una responsabilitat que tenim envers la societat per traslladar-los en què estem treballant i com influirà en el tractament de diferents tumors. Esperem que aquest cicle de tallers serveixi per ajudar a entendre l'enorme treball en equip que es realitza tant des de la clínica com des del laboratori per trobar millors tractaments per als nostres pacients», explica el Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i director del VHIO.

Les condicions derivades de la pandèmia de la Covid-19 han motivat que s'hagi apostat per un format en línia per poder dur a terme les diferents jornades. D'aquesta manera a més s'espera poder arribar a un públic més ampli.

Totes les jornades se celebraran a les 18.00 hores i sempre hi participarà un investigador/a del VHIO juntament amb un metge/ssa de l'Hospital Vall d'Hebron.

Com el microbioma pot ajudar en el diagnòstic i el tractament del càncer, els beneficis de la immunoteràpia, els avenços en el diagnòstic i el tractament del càncer de pulmó –la principal causa de mort per càncer a tot el món– o la importància dels assajos clínics per al desenvolupament de nous tractaments seran altres temes que tindran cabuda en aquest cicle de jornades. Per a totes es comptarà amb ponents de primer nivell, tant de l'àmbit de la recerca com de l'activitat assistencial.

Així, entre altres, participaran en aquest cicle de jornades el mateix Dr. Josep Tabernero i la Dra. Enriqueta Felip, dos dels investigadors més citats del món, que recentment han estat reconeguts per això al rànquing anual que elabora Clarivate Analytics. Altres ponents de prestigi reconegut són, per exemple, el Dr. Paolo Nuciforo, que destaca per les seves investigacions amb el bacteri intestinal Fusobacterium nucleatum i la seva relació amb el càncer colorectal; la Dra. Alena Gros, que treballa en l'aplicació de la immunoteràpia en pacients amb càncer metastàtic; la Dra. Laura Soucek, que està desenvolupant un fàrmac dirigit a una proteïna que s'expressa només en les cèl·lules tumorals com és Myc, i el Dr. Joan Seoane, que es destaca pels seus treballs per a l'aplicació de la biòpsia líquida per a pacients amb tumors cerebrals emprant el líquid cefaloraquidi.

Per obtenir més informació sobre el calendari de xerrades i com participar a cada jornada, poden accedir a l'enllaç: https://www.vhio.net/ca/vall-dhebron-posa-en-marxa-un-cicle-de-conferencies-per-apropar-la-recerca-i-lactivitat-assistencial-als-pacients/

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.