Vall d’Hebron presenta tres noves unitats mòbils de radiologia digital per al Servei de Radiologia Pediàtrica

Són Pep, l’estruç; Mar, la del fons del mar; i Rafa, la girafa. Els tres equips de radiologia digital directa Fujifilm FDR-Nano, a banda de comptar amb la tecnologia més avançada, s’han decorat amb motius animals i de natura i s’han batejat amb noms d’animals per apropar-se als nens i les nenes de manera més càlida.

27/01/2021

Un dels avantatges més destacats dels equips de radiologia directa FDR Nano és que permeten reduir la dosi que reben els nens en gairebé un 40% si ho comparem amb els equips analògics convencionals de raigs x. “Aquests tres equips que incorporem al Servei de Radiologia Pediàtrica són més eficients, emeten menys radiació al pacient i tenen més qualitat d’imatge”, explica el Dr. Manel Escobar, Director Clínic de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

“A més, com són compactes i pesen poc, es poden moure per tot l’hospital fàcilment. I com són radiologia digital directe permeten disposar de la imatge radiològica de forma immediata al peu del pacient. I tenen l’afegit d’aquesta personalització que hem fet, que fa que els nens tinguin menys por de fer-se les proves”, explica Raquel Cánovas, Subdirectora de Tecnologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. El pes dels equips és de 90 kg i son molt compactes i manejables per facilitar la mobilitat a través de passadissos, ascensors, UCI, habitacions i espais concorreguts i reduïts, sense haver de moure els pacients de les seves habitacions.

Si bé no es tracta d’una exploració agressiva ni dolorosa, les proves que es fan amb aquests aparells poden provocar angoixa o por en els nens i nenes més petits. La Dra. Rocío Cebrián, subdirectora assistencial de Vall d’Hebron, comenta que “humanitzar aquests tres aparells portàtils de raigs és un gran avantatge per a professionals i pacients, ja que disminuïm aquesta angoixa o temor. L’infant pot pensar que li pots fer mal, però si ens hi acostem amb aquests equips humanitzats hi confien més i estan més relaxats”.

FDR Nano és un equip portàtil de raigs X molt lleuger i compacte que empra la tecnologia innovadora de Fujifilm, el detector de pantalla plana d’alta sensibilitat ‘D-EVO II’ i la tecnologia de processament d’imatges ‘Virtual Grid’ que proporciona una imatge d’alt contrast sense necessitat d’utilitzar una graella. A més, el FDR Nano té un recobriment especial anomenat Hydro Ag+ que elimina el 99% de las bactèries que ens podem trobar habitualment en un hospital. Això facilita molt el seu ús en ambients no estèrils ja que no cal una desinfecció completa de l’equip.

 

 

 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.