Vall d’Hebron, escenari del TN vespre de TV3 especial amb motiu del primer aniversari de la pandèmia a Catalunya

Durant el programa s’ha connectat des de diferents espais de l’Hospital com l’UCI i les Urgències i s’ha pogut conèixer el testimoni de dos pacients covid.

26/02/2021

Aquest dijous, 25 de febrer, el Telenotícies vespre de TV3 s’ha emès des de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, amb motiu del primer aniversari de l’inici de la pandèmia de la COVID-19 a Catalunya. El programa va escollir Vall d’Hebron per ser el plató d’aquest TN tan especial perquè és l’hospital més gran de Catalunya i el que més pacients COVID-19 ha tractat durant la pandèmia.

El TN va ser presentat, com és habitual, pel periodista Toni Cruanyes, que va fer la benvinguda als espectadors des de l’escalinata de l’Hospital General. Posteriorment es van conèixer amb un petit reportatge els testimonis de dos pacients. Per una banda, l’Edwing, que fa més de tres mesos que es troba ingressat a Vall d’Hebron. No recorda el seu pas per l’UCI i explica que ara sent que està “tornant a la vida”, gràcies a la feina dels professionals. Cada dia fa rehabilitació amb un fisioterapeuta, un terapeuta ocupacional i un logopeda. L’altre pacient era l’Eduard, que va ingressar a Vall d’Hebron fa tres setmanes i també va passar per l’UCI. Cada dia es troba millor. “Aquí et tracten que al·lucines”, va explicar, i va demanar prudència a la ciutadania per evitar contagis. El Nahum, infermer, i la María José, auxiliar d’infermeria, l’atenen cada dia.

El programa especial va seguir des de l’entrada al Servei d’Urgències, una peça clau en la lluita contra la pandèmia. A l'inici, en els moments més durs, s'hi van estructurar equips de treball multidisciplinaris amb professionals d'altres serveis. Recentment s'hi han establert dos circuits separats COVID-19 i no COVID-19 i ja s'hi han atès uns 7.000 pacients amb aquesta malaltia. Després va ser el torn de l’UCI. Cruanyes hi va entrar per entrevistar el cap del Servei de Medicina Intensiva, el Dr. Ricard Ferrer. “Vam passar en pocs dies d'una UCI de 56 llits a tenir disponibles més de 220 llits de crítics", va explicar el Dr. Ferrer. Vall d’Hebron és l’hospital de l’Estat que ha tractat més pacients a l’UCI.

A la part final del Telenotícies, el Toni Cruanyes ha entrat a la sala de reunions des d’on els gestors de l’Hospital es reuneixen cada dia per prendre decisions i optimitzar el funcionament de Vall d’Hebron i el flux i l'atenció dels pacients. També s’ha emès un reportatge sobre l’experiència que han viscut aquest any els professionals sanitaris que han lluitat contra la pandèmia des de la primera línia, també fent el pas a l’esfera mediàtica, com la Dra. Magda Campins, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia. “El treball en equip és fonamental i aquesta epidèmia ho ha visualitzat”, ha afirmat la Dra. Campins en aquest reportatge.

Finalment, Cruanyes ha conclòs el TN altre cop des de l’escalinata de l’Hospital General agraint la feina a tot el personal sanitari.

Pots veure el Telenotícies sencer des d’aquest enllaç.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.