El curs de Farmàcia Pediàtrica de Vall d’Hebron arriba a la XXII edició

Arrenca la XXII edició del curs de Farmàcia Pediàtrica que organitza el Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron del 2 al 25 de març. Es tracta d'un curs de referència internacional que aquest any es pot fer online.

01/03/2021

Des de l’any 1998, el Servei de Farmàcia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron organitza un curs de Farmàcia Pediàtrica que s’ha convertit en referent. Està pensat per a farmacèutics i, des de fa dos edicions, també per a pediatres. Aquesta edició es fa de forma online. La Dra. Maria Josep Cabañas, Cap de Secció de Farmàcia de l’Hospital Infantil i de la Dona de Vall d’Hebron, explica que “l’any passat, per primer cop, la COVID-19 ens va obligar a ajornar el curs i que aquest any, per assegurar-nos que es fa, li hem donat un format online, així també podem arribar a més professionals que no es poden desplaçar físicament a l’hospital”.

La XXII edició arrenca el 2 de març i acabarà el 25 del mateix mes. El curs té una durada de 20 hores que es reparteixen en vuit sessions de 2,5 hores durant dos dies cada setmana, els dimarts i els dijous. Cada setmana es tracta una temàtica. La primera, es parlarà de l’atenció farmacèutica al pacient pediàtric; la segona, del PROA (Programes d’Optimizació d’Antimicrobians), TADE (Tractament Antibiòtic Domiciliari Endovenós) i pacient immunodeprimit; la tercera, s’endinsarà en l’atenció farmacèutica en pacient crític i pal·liatiu, i la quarta, en el pacient crònic pediàtric.

La Dra. Cabañas concreta que a l’edició d’aquest any es parlarà de la COVID-19 en pediatria. Altres novetats són la taula rodona que tractarà les “Novetats en nutrició parenteral hospitalària i domiciliària” i les sessions de “Malalties reumàtiques en pediatria” o “Monitorització de fàrmacs biològics en malaltia inflamatòria intestinal” entre d’altres.

La Dra. Cabañas destaca que “és un curs en directe. Volem interacció entre els professors i l’alumnat. La COVID-19 ens ha obligat a fer un salt i repensar el curs en format online, però hem treballat de valent per mantenir la qualitat”, assegura.

 

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.