Vall d’Hebron llança Canal 0 per millorar el benestar del pacient hospitalitzat

El Projecte de Benestar del Pacient a les pantalles de canal 0 de Vall d’Hebron és gratuït i accessible a totes les persones hospitalitzades. Amb aquesta iniciativa es reforça la importància de preservar la funcionalitat, cognició i el benestar psicoemocional dels pacients.

15/03/2021

Una llarga estada hospitalària pot tenir conseqüències negatives en les persones hospitalitzades, independentment de quina sigui la seva patologia, però sobretot en aquelles que han de sotmetre’s a un aïllament estricte. Durant aquests llargs períodes d’ingrés hospitalari, pot aparèixer una deterioració cognitiva i funcional més elevada, sobretot en persones grans. Per això és important impulsar activitats que previnguin aquestdeteriorament i augmentar així la qualitat en l’assistència de les persones hospitalitzades. “Un dels objectius principals de l’hospital és cuidar el benestar emocional del pacient”, explica Ana Martí, coordinadora d’Atenció Ciutadana de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. “Per aquest motiu, hem impulsat el seu abordatge a través del canal 0 de les televisions de les plantes d'hospitalització, un canal que serà obert i gratuït per a totes les persones hospitalitzades”.

El Projecte de Benestar del Pacient a les pantalles de canal 0 de les televisions de l’hospital vol ajudar a prevenir aspectes com el deteriorament funcional agut, el delírium (una complicació greu i freqüent en els pacients d’edat avançada hospitalitzats), preservar la funcionalitat i ajudar al benestar psicoemocional. Aquest darrer punt, on s’inclouen símptomes com la angoixa, la depressió i la sensació de soledat, esdevé molt important en l’actual context de pandèmia, ja que s’han reduït les visites presencials de familiars i entorn.

Per prevenir el delírium, a les pantalles de Canal 0 es podrà visualitzar la data, el dia de la setmana, l’hora, la temperatura i el temps. Es podran veure vídeos de promoció i prevenció de la salut, per ajudar als i les pacients ingressats a tenir cura de la seva salut. A més, està previst que, més endavant, tots els dies es pugui veure un joc consistent en un vídeo i preguntes relacionades, per activar la capacitat cognitiva. D’altra banda, per disminuir la immobilitat, es passaran per les pantalles exercicis físics que afavoreixin la mobilitat del i la pacient. Finalment, per ajudar a prevenir l’insomni, es podran visualitzar exercicis de relaxació. Els vídeos estaran adaptats amb subtítols per a afavorir-ne l'accessibilitat.

D'altra banda, dins del projecte Projecte de Benestar del Pacient, aquells pacients que no poden beneficiar-se del Canal 0 poden colorejar mandales per entrenar la seva capacitat cognitiva. Aquests mandales són una donació de la il·lustradora Catalina Estrada.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.