La consellera de Salut, Alba Vergés, visita els laboratoris de Microbiologia i els Laboratoris Clínics de Vall d’Hebron

Actualment, a Vall d’Hebron es fan unes 200 seqüenciacions de coronavirus a la setmana. 

18/03/2021

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat avui el laboratori de Microbiologia i els Laboratoris Clínics de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on es seqüencien mostres del SARS-CoV-2 per saber quines variants estan circulant entre la població i detectar possibles mutacions. Aquesta detecció permet al departament de Salut dissenyar millors estratègies per combatre el SARS-CoV-2.

La consellera ha estat rebuda pel gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Dr. Albert Salazar, i el director assistencial, el Dr. Antoni Roman. Durant el recorregut han estat acompanyats pel cap del Servei de Microbiologia, el Dr. Tomàs Pumarola; el director dels Laboratoris Clínics, el Dr. Ernesto Casis; i Eva Tapia, adjunta a la Direcció d’Infermeria de Vall d’Hebron. En aquests espais s’estudia i seqüencia el major nombre de mostres de SARSCoV2 a Catalunya. Actualment, a Vall d’Hebron es fan unes 200 seqüenciacions de coronavirus a la setmana.

La Dra. Nieves Larrosa, cap clínica de Bacteriologia i Micologia, i el Dr. Andrés Antón, responsable de la Unitat de Virus Respiratoris del Servei de Microbiologia, s’han encarregat d’explicar la tasca dels professionals de Microbiologia. La consellera ha pogut conversar amb altres professionals del laboratori, com la Dra. Juliana Esperalba, la Dra. Ariadna Rando i la Dra. Josefina Rodríguez, del Servei de Microbiologia, i la Dra. Cristina Andrés, investigadora postdoctoral del Grup de Microbiologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), i el Dr. Josep Quer, investigador principal del Grup Malalties Hepàtiques del VHIR.

Posteriorment, la consellera Alba Vergés ha visitat els laboratoris clínics centrals. El Dr. Ernesto Casis, Director Clínic, la Dra. Roser Ferrer, cap de Secció del Servei de Bioquímica Clínica, i Paco Torralba, coordinador tècnic dels Laboratoris Clínics, han assenyalat que els laboratoris han augmentat la seva activitat per donar resposta a les necessitats generades per la pandèmia.

Des de Vall d’Hebron es coordina la xarxa de quatre grans hospitals –Vall d’Hebron, Bellvitge, Germans Trias i Clínic– que s’encarreguen de seqüenciar el SARS-CoV-2 amb l’objectiu d’identificar quines són les variants que circulen més entre la població catalana i la seva evolució. La vigilància epidemiològica es complementa amb la xarxa hospitalària de Catalunya i és coordinada per l’Agència Catalana de Salut Pública.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.