Vall d’Hebron celebra la II Jornada de Farmàcia Pediàtrica per a Infermeres

Es tracta d’un projecte formatiu conjunt del Servei de Farmàcia i la Direcció d’Infermeria per contribuir a millorar l’atenció del pacient pediàtric. 

28/10/2021

Vall d’Hebron ha celebrat el 26 i el 28 d’octubre la II Jornada de Farmàcia Pediàtrica per a Infermeres, centrada en la preparació i administració de medicaments per als infants i dirigida a personal infermer que treballa tant en atenció hospitalària com a Atenció Primària.

Es tracta d’un projecte formatiu conjunt del Servei de Farmàcia i la Direcció d’Infermeria per contribuir a millorar l’atenció del pacient pediàtric. “És important que les infermeres de l’àmbit pediàtric mantinguin els coneixements actualitzats en relació amb la preparació i administració de fàrmacs, ja que la complexitat dels pacients crònics és cada vegada major, contínuament s’incorporen noves tècniques i teràpies tant en l’atenció en hospitalització, com en l’atenció ambulatòria i al domicili”, exposa Mari Ángeles Aceituno, Adjunta a la Direcció d'Infermeria de Vall d’Hebron.

La jornada s’ha impartit de forma online i ha tingut com a docents farmacèutics i infermeres referents en l’atenció pediàtrica de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron. “El personal d’infermeria necessita estar al dia sobre farmàcia perquè la pediatria és una subpoblació que té unes característiques específiques. Unir les nostres experiències és molt productiu perquè els professionals apliquin la informació en la pràctica clínica”, esgrimeix Maria Josep Cabañas, farmacèutica pediàtrica de Vall d’Hebron.

Entre les novetats d’aquesta edició, convé destacar la xerrada sobre l’aplicació NeoInphVHApp, una aplicació plantejada com una pràctica guia per a l’administració de fàrmacs en nounats. També s’ha presentat una guia sobre extravasacions de medicaments no citostàtics, elaborada a l´Hospital infantil Vall d’Hebron, ja que els medicaments que s’administren per via intravenosa tenen el potencial d’escapar de la circulació venosa i filtrar-se cap al teixit que l’envolta, per la qual cosa es requereix un coneixement específic per evitar complicacions. La jornada ha conclòs amb una formació sobre manipulació de fàrmacs perillosos.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.