Celebrem el Dia Mundial del Nen Prematur amb diverses activitats centrades en els pares, mares i nadons

Les activitats relacionades amb el Dia Mundial del Nen Prematur s’emmarquen en el projecte de fer de Vall d’Hebron un hospital més amable que cuida del benestar de pacients, familiars i professionals tant a l’interior dels edificis com als exteriors del recinte. 

17/11/2021

Avui, 17 de novembre, és el Dia Mundial del Nen Prematur i per això a Vall d’Hebron hem organitzat un seguit d’activitats dirigides a pares, mares i nadons. La primera de totes serà la presentació a les 12.00 hores a la sala d’actes de l’Hospital Infantil del llibre "La aventura de Dido, el cangurito explorador", de l'escriptora i periodista Carolina Pinedo del Olmo. Es tracta d'un conte que disposa de codis QR amb l'audiolectura del relat i de diverses cançons de bressol perquè els pares i mares puguin llegir i cantar al seu nadó mentre fan el mètode cangur. Així, nadons i progenitors entren en connexió a través de la veu. Aquest projecte és solidari ja que el llibre no s'ha posat a la venda sinó que s'ha repartit per diferents serveis de Neonatologia de centres de tot l'Estat per tal que els pares i mares que hi tenen nadons ingressats puguin llegir-lo mentre fan el mètode cangur. Han patrocinat el llibre les associacions Els Armats de Lleida i Club Lions Lleida i l'empresa Jané.

Posteriorment, a la Sala Familiar Ronald McDonald estrenada ara fa dos anys es duran a terme tres tallers en els quals podran participar els pares i mares de nadons ingressats actualment al Servei de Neonatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. El primer taller serà “Lactància materna: dubtes i consells”, impartit per l’assessora en lactància materna Inmaculada Cosmo. Posteriorment es farà el taller “Expressió musical en família”, a càrrec de la musicoterapeuta Lucía Barea, i finalment el taller “Massatge infantil: Per què la pell és el primer llenguatge”, impartit per l’Associació Espanyola de Massatge Infantil (AEMI). Entre totes les persones assistents als tallers se sortejarà una cistella de productes de l’empresa Mr. Brown’s.

Per altra banda, la firma de roba infantil i neonatal boboli ha elaborat la col·lecció “Guerrer sense armadura” de roba per a nadons prematurs que ha estat dissenyada amb l’assessorament de professionals de Neonatologia de Vall d’Hebron. Una de les problemàtiques de pares i mares de nadons prematurs és la manca de roba adaptada a les seves necessitats físiques i dermatològiques. Així, aquests i aquestes professionals han aportat la seva visió experimentada amb el maneig de nadons prematurs sobre el tipus de tela i el disseny més adequat per fer la roba per als més petits. boboli periòdicament fa donatius d’aquesta col·lecció de roba a les famílies de pacients de Neonatologia de Vall d’Hebron.

Les activitats relacionades amb el Dia Mundial del Nen Prematur s’emmarquen en el projecte de fer de Vall d’Hebron un hospital més amable que cuida del benestar de pacients, familiars i professionals tant a l’interior dels edificis com als exteriors del recinte. Un altre exemple en aquesta línia és el la campanya “Amb tu com a casa” per recaptar fons per al nou Servei de Neonatologia, que ha finalitzat fa poques setmanes. Així, a principis de 2022 ja s’estrenaran les noves instal·lacions. Si ho desitges, pots seguir col·laborant amb tots els projectes d’humanització de Vall d’Hebron a la web https://hospitalamable.vallhebron.com/.

El Servei de Neonatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron atén cada any més de 500 nadons prematurs (de 37 setmanes o menys). D’aquests, uns 160 tenen menys de 32 setmanes, i els grans prematurs atesos (entre 23 i 26 setmanes) són uns 30 cada any. Si no succeeix cap complicació, aquests nadons romanen ingressats al Servei fins a la data en què els tocava néixer. Els últims anys, gràcies als nous protocols d’atenció i a la tecnologia, ha augmentat molt la supervivència i la morbiditat dels grans prematurs.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.