Vall d'Hebron decora amb motius vikings una de les sales de cures pediàtriques de l’Hospital Infantil

Una de les sales de cures pediàtriques s’ha actualitzat amb un disseny especial per fer que l'estada dels nens i les nenes sigui més agradable i confortable.

01/12/2021

El nou disseny de la sala de cures pediàtriques de l'Hospital Infantil Vall d'Hebron s'emmarca dins del procés d'humanització de l'Hospital i ha comptat amb la col·laboració de Kern Pharma. Un nou pas en el procés de fer de l'Hospital un lloc més amable.

Unes cures centrades en les necessitats dels infants són fonamentals en l’atenció i tractament dels i les pacients pediàtrics i per això es tan important cuidar l´entorn hospitalari. L’Hospital Infantil disposa d´un total de cinc sales de cures pediàtriques en les diferents unitats d´hospitalització i en aquestes es fan procediments i tècniques que son estressants pels nens, les nenes i els adolescents i també per a les famílies, ja que es freqüent que es requereixi fer immobilitzacions i es provoqui cert dolor i malestar als pacients. Per tot això, aquestes sales han de ser llocs tranquils i agradables on els pacients pediàtrics se sentin segurs. En aquestes sales, els professionals col·loquen vies i sondes i fan analítiques, puncions lumbars, cures quirúrgiques... en els pacients pediàtrics hospitalitzats.

La nova sala, que ha estat batejada amb el nom de Sala d'Exploracions Vikinga, està decorada amb motius de la cultura nòrdica. Un típic guerrer viking, amb banyes i l'espasa enlaire, rep des de la porta als nens i les nenes, que a l'interior es troben amb les parets decorades amb una mar plena de peixos, en la zona meitat inferior, un vaixell viking, i muntanyes verdes i cel blau en la part de dalt. Tot això pensat perquè els nens i les nenes visquin l'experiència del seu pas per la sala de cures de la manera més positiva possible.

María Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d'Infermeria en l'Atenció d'Hospitalització a l'Hospital Infantil, considera que la nova sala "és agradable i bonica, sobretot, ajuda a contrarestar l'efecte negatiu i l'estrès que els nens i les nens poden sentir quan entren a una sala de cures. Sempre és millor que tinguin una distracció, ja que això ajuda a rebaixar la ansietat i la percepció del dolor".

Nens i nenes també poden distreure's amb una petita tablet adossada a la llitera en la qual poden jugar o veure vídeos que centren la seva atenció mentre el personal mèdic duu a terme el procediment indicat. "D'aquesta manera, el nen o la nena focalitza la seva atenció en alguna cosa que li agrada i això contribueix al fet que la seva estada a la sala sigui més agradable millorant així el seu benestar emocional durant el procediment i també facilita als professionals la realització de la tècnica", diu María Ángeles Aceituno.

Share it:
Professionals relacionats

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.