L’Hospital Infantil es converteix aquest Nadal en la Nit Estelada de Van Gogh gràcies a l’Ànnia, la Martina i els seus companys de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia

L’Ànnia i la Martina, pacients oncològiques Vall d’Hebron, van demanar col·laboració a la resta d’alumnes de la seva escola per fer estels de cartró que guarnissin Vall d’Hebron per les festes.

10/12/2021

Els alumnes de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia han ajudat a les seves companyes Ànnia i Martina, pacient oncològiques de Vall d’Hebron de set i deu anys, a complir un desig: convertir durant Nadal l’Hospital Infantil en el quadre Nit Estelada, de Vincent van Gogh. Ja han fet entrega d’uns 8.000 estels que han confeccionat entre tots els nens i nenes per guarnir l’Hospital Infantil durant les festes nadalenques. Alumnes de tots els cursos han elaborat els estels que penjaran del sostre de l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron: uns platejats, fets amb cartolina, i uns altres pintats a mà. “La implicació dels companys i companyes de l’Ànnia ha superat les nostres expectatives, tant pel nombre d’estels com per les mirades de complicitat entre els nens i nenes i l’alegria que ha suscitat la iniciativa”, valora la Joana, mare de l’Ànnia. El tret de sortida va ser un vídeo on les dues nenes llençaven el repte, a tots els nens i nenes de l'escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, d’omplir de llum l’Hospital Infantil Vall d’Hebron. Per aconseguir que l’experiència fos com més enriquidora millor, es va decidir que hi participessin tots els nens i nenes de P3 a sisè. Grans i petits van col·laborar fins a crear més de 8.000 estels.

Des que va ser diagnosticada, el juny de 2020, l’Ànnia havia ajudat a fer diferents decoracions temàtiques de l’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques –per la castanyada, Sant Jordi o Nadal–, com fan habitualment els professionals sanitaris en col·laboració amb els nens i nenes en tractament a Vall d’Hebron. Enguany l’Ànnia va tenir la idea que la decoració nadalenca de tot l’Hospital Infantil tingués com a motiu La Nit Estelada, de Vincent van Gogh, on apareix un cel blau elèctric on ballen els estels. Per fer-la realitat, va demanar ajut als seus companys, que s’han implicat amb entusiasme. “L’Ànnia és una nena alegre, observadora i molt sensible, que li agrada veure la llum dels estels a la foscor”, exposa la Dra. Anna Llort, del Servei d’Oncologia Pediàtrica, metgessa de l’Ànnia: “milers d’estels fets pels nens d’una escola il·luminaran aquestes festes a l’Hospital Infantil i de la Dona, ensenyant-nos la il·lusió d’una nena”. Com explica la Màrian Linàs, directora de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, “d’una petita idea de dues alumnes, surt aquest desig de compartir, tota l’escola, aquest projecte amb altres nens i nenes.”

“Estem molt agraïts a l’Ànnia i la Martina, a les seves famílies i a tots els nens i nenes de l'Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia per regalar-nos aquests estels meravellosos. Gràcies a la humanització dels espais fem més amable l'estada dels infants i adolescents amb càncer i millorem el seu benestar emocional”, afegeix l’Esther Diaz, infermera supervisora del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques. “Millorar l’experiència dels i les pacients pediàtrics i fer la seva estada més amable també significa ocupar el temps d’hospitalització amb coses que els facin sentir bé i gaudir del que gaudeix la societat”, reflexiona la Maria Ángeles Aceituno, Adjunta a la Direcció d’Infermeria i responsable de l’Hospitalització i Atenció Pediàtrica de l’Hospital Infantil: “Celebrar Nadal, veure decoracions i participar en activitats típiques serveix als nens i nenes per oblidar per moments que estan en un hospital rebent tractament, els dóna experiències positives”.

La Joana, mare de l’Ànnia, ho exemplifica amb una anècdota recent. Segons explica, “la setmana passada l’Ànnia va anar a l’escola dues hores i se li van apropar un grup de cinc nenes per donar-li les gràcies per ser tan valenta i tan forta. Una d’elles també pateix una malaltia i li va dir que, quan anés a Vall d’Hebron a fer-se el tractament, li agradaria veure la decoració que havien fet”. Gràcies als estels que convertiran l’Hospital Infantil en el quadre de Van Gogh, els alumnes de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia han pogut treballar valors com l’empatia, la intel·ligència emocional i conèixer altres realitats com la dels nens que pateixen malalties.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.