La Fundació Ricky Rubio i Kidalos cediran joguines a l’Hospital Infantil durant un any perquè cada mes sigui Nadal

L'acord proporcionarà als nens i nenes ingressats a Vall d’Hebron un total de 84 joguines i jocs educatius diferents al llarg de l'any amb els quals s'evita la monotonia i es fomenta el consum responsable. 

17/12/2021

L’Hospital Infantil rebrà joguines educatives durant un any, renovables mes a mes,  gràcies a la col·laboració de Kidalos, responsable d’un nou projecte de joc responsable, sostenible i sempre diferent, i el suport de The Ricky Rubio Foundation, que des de fa anys s'ha vinculat estretament a l'atenció i l'acompanyament de l'àrea de pediatria infantil, de manera especial en l'àmbit oncològic. L'acord proporcionarà als nens i nenes ingressats a Vall d’Hebron un total de 84 joguines i jocs educatius diferents al llarg de l'any amb els quals s'evita la monotonia i es fomenta el consum responsable. “El joc és un gran facilitador en l'atenció pediàtrica que afavoreix l’adaptació a l'hospitalització; ajuda en la comunicació amb el nen o nena i potència la seva confiança i cooperació amb el personal sanitari. També facilita l'expressió de sentiments i pensaments dels pacients pediàtrics; converteix l'hospitalització en una experiència positiva i promou el desenvolupament físic-emocional”, valora Maria Ángeles Aceituno, Adjunta a la Direcció d’Infermeria i responsable de l’Hospitalització i Atenció Pediàtrica de l’Hospital Infantil.

Es tracta del primer hospital de l’Estat amb què la Fundació Ricky Rubio i Kidalos realitza aquesta acció, que a més de procurar entreteniment als pacients pediàtrics i fer la seva estada a Vall d’Hebron més agradable els educa en la sostenibilitat. “Ens guia i estimula millorar l'estada clínica dels més petits i de les seves famílies. Creiem enormement en què el suport emocional i el foment d'activitats que millorin i distreguin l'estricta vida hospitalària formen part destacada de qualsevol teràpia. Les joguines, en aquest cas tan ben seleccionades, alternades i sostenibles, s'integren en aquest enfocament i afegeixen un valor afegit de respecte i conservació del medi ambient. És una iniciativa que ens entusiasma”, ha comentat Ricky Rubio sobre el projecte conjunt amb Kidalos. Les joguines i jocs educatius dels quals podran gaudir durant tot l’any estan valorats en més de 3.400 euros, calculen ambdues entitats.

Kidalos és el resultat de la voluntat emprenedora de Vanesa i Andrea Enríquez, bessones de 29 anys, especialment sensibilitzades pel consum “sense ànima” de joguines, amb negatives conseqüències per al medi ambient i la desigualtat social. “Ens agrada pensar que Kidalos permet a tots els nens del present accedir a una gran quantitat de joguines que contribueixen al seu desenvolupament, sense que amb això comprometem la qualitat de vida dels nens del futur”, expliquen les seves fundadores.

La iniciativa s’emmarca en el projecte de fer de Vall d’Hebron un hospital més amable que cuida del benestar de pacients, familiars i professionals tant a l’interior dels edificis com als exteriors del recinte. Un altre exemple en aquesta línia és la campanya “Amb tu com a casa”, per recaptar fons per al nou Servei de Neonatologia. Si ho desitges, pots col·laborar amb tots els projectes d’humanització de Vall d’Hebron a la web https://hospitalamable.vallhebron.com/.

Estreta col·laboració amb la Fundació Ricky Rubio

Vall d’Hebron porta a terme des de 2019 el Projecte Luca amb la Fundació Ricky Rubio i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, orientat a donar suport motivacional i acompanyament a pacients pediàtrics amb càncer. La iniciativa deu el seu nom a Luca, que va superar la malaltia i ofereix el seu ajut i experiència als altres infants com ell. Una altra iniciativa que s’ha dut a terme és implementar pissarres en les habitacions dels nens i les nenes ingressats a Vall d’Hebron per facilitar l’expressió de les seves emocions, en col·laboració amb The Ricky Rubio Foundation, HP i CPrinting Emotions. A més, gràcies al projecte “I am Ready” de Nixi for Children i The Ricky Rubio Foundation, el Servei d’Oncologia Radioteràpica de Vall d’Hebron compta amb la realitat virtual perquè els nens coneguin l’entorn on rebran els tractaments i estiguin més relaxats durant les sessions.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.