El Dr. Xavier Montalban recull el Premi John Dystel per a la Investigació de l'Esclerosi Múltiple

El premi és un reconeixement a la seva contribució a la investigació en la comprensió, el tractament i la prevenció de l'esclerosi múltiple.

04/04/2022

El Dr. Xavier Montalban, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron,  cap del grup de recerca en Neuroimmunologia Clínica del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), ha recollit el premi John Dystel per a la Investigació de l'Esclerosi Múltiple. Aquest guardó l’atorga conjuntament la National Multiple Sclerosis Society i l'American Academy of Neurology (AAN).

El premi és un reconeixement a la seva contribució a la investigació en la comprensió, el tractament i la prevenció de l'esclerosi múltiple.

Des dels anys 1990, el Dr. Xavier Montalban està dedicant la seva carrera a l'esclerosi múltiple i ha liderat projectes que han fet possible l’establiment dels criteris diagnòstics actuals que permeten determinar la malaltia de manera ràpida. El Dr. Montalban ha estat líder en el disseny i la realització dels primers assajos clínics per trobar nous tractaments per les formes progressives de l’esclerosi múltiple, és director de la Guia de Pràctica Clínica en Esclerosi Múltiple Europea i és autor de més de 500 publicacions científiques indexades.

El premi és possible gràcies a una dotació especial del Fons d'Investigació per a l’Esclerosi Múltiple John Dystel de la National MS Society (EUA) establert el 1994 pel matrimoni Oscar i Marion Dystel en honor al seu fill John Jay, que va morir per complicacions de la malaltia el 2003.

Des dels anys 1990, el Dr. Xavier Montalban està dedicant la seva carrera a l'esclerosi múltiple.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.