Dra. Alicia Alpuente Ruiz

Institutions of which it is part

General Hospital

Neurology

Sóc Alicia Alpuente, i vaig néixer a València l'any 1989. Em vaig llicenciar en Medicina a la Universitat de València l'any 2013. L'any següent vaig iniciar la residència de Neurologia a l'Hospital Vall d'Hebron (HUVH) a Barcelona obtenint el títol com a especialista l’any 2018. Aquest mateix any vaig començar a treballar com a Neuròloga adjunta a la Unitat de Cefalea del mateix hospital, combinant l'activitat assistencial amb l'activitat investigadora a través del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). Així mateix, vaig iniciar el programa de doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona focalitzat en la cerca de biomarcadors moleculars a migranya.

Curriculum

Vaig obtenir la llicenciatura en Medicina per la Universitat de València l'any 2013. De l'any 2014 a l'any 2018 em vaig especialitzar en Neurologia a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. El mateix any de l'obtenció del títol d'especialista vaig començar a treballar a la Unitat de Cefalea del servei de Neurologia per subespecialitzar-me en cefalea i dolor craniofacial.

Actualment sóc Neuròloga Adjunta de la Unitat de Cefalea i Dolor Craniofacial de l'hospital Vall d'Hebron (HUVH), on porto a terme una feina principalment assistencial i docent. A més, sóc personal investigador de la Vall D'Hebron Institut de Recerca (VHIR). Formo part del Migraine Adaptive Brain Program, on contribuïm a un millor coneixement del cervell estudiat a través de la migranya. Sóc subinvestigadora de nombrosos assaigs clínics en migranya en adults, migranya en edat pediàtrica i cefalea en agrupaments. Curs el programa de doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona focalitzat en la cerca de biomarcadors moleculars en saliva a migranya.

Actualment compto amb 26 articles originals dels quals sóc primera autora a 7 d'ells, i 3 articles de revisió. He participat en l'elaboració de les guies nacionals de diagnòstic i actuació terapèutica a cefalea així com en les guies d'atenció primària. Compte amb més de 15 comunicacions a congressos nacionals i internacionals. Sóc membre de la International Headache Society, del grup d'estudi de Cefalea de la Societat Espanyola i Catalana de Neurologia.
Alicia Alpuente Ruiz

Institutions

General Hospital

Neurology

Vall Hebron Institut de Recerca

Headache and Neurological Pain

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.