El Govern distingeix el VHIR amb la Placa Narcís Monturiol per la seva contribució al desenvolupament de la ciència i la tecnologia

Aquests guardons distingeixen les persones i entitats per la seva contribució destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya.

06/07/2022

El Govern ha aprovat avui la concessió de la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic, que reconeix la tasca del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). També s'ha concedit la Medalla Narcís Monturiol a deu investigadors del sistema català de coneixement (cinc homes i cinc dones).

Aquests guardons, instituïts per la Generalitat l’any 1982, distingeixen les persones i entitats per la seva contribució destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya, i honoren al popular inventor i polític català del segle XIX, Narcís Monturiol Estarriol (1819-1885).

El VHIR som un centre de recerca CERCA, creat l’any 1994. La nostra tasca és promoure, desenvolupar i transferir la recerca de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron amb la finalitat de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones, la qual cosa ens ha convertit en un dels centres científics pioners del sud d’Europa, alhora que destaquem en impacte científic i en creació de riquesa mitjançant la transferència del coneixement.

Les persones distingides amb la Medalla Narcís Monturiol han estat:  Àlex Arenas, Quique Bassat, Isabel Cacho, Rosa Congost Colomer, Roberto Emparan, Xavier Oliver i Olivella, Raquel Piqué i Huerta, Rosa M Poch Claret, Trinitat Pradell i Cara i Salvador Ventura Zamora. 

En total, el Govern ha atorgat 301 Medalles Narcís Monturiol (232 a homes i 69 a dones), mentre que les institucions guardonades amb la Placa Narcís Monturiol han estat 47. Les persones i les institucions guardonades abracen tots els àmbits del coneixement, des de les ciències de la vida i de la salut fins a les humanitats i les ciències socials, passant per l'arquitectura, l'enginyeria i la resta de ciències. Com els anys anteriors, enguany es continua avançant en el camí cap a l’equilibri de gènere del sistema català d’R+D, integrat en més d’un 41% per dones.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.