El Govern distingeix el VHIR amb la Placa Narcís Monturiol per la seva contribució al desenvolupament de la ciència i la tecnologia

Aquests guardons distingeixen les persones i entitats per la seva contribució destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya.

06/07/2022

El Govern ha aprovat avui la concessió de la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic, que reconeix la tasca del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). També s'ha concedit la Medalla Narcís Monturiol a deu investigadors del sistema català de coneixement (cinc homes i cinc dones).

Aquests guardons, instituïts per la Generalitat l’any 1982, distingeixen les persones i entitats per la seva contribució destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya, i honoren al popular inventor i polític català del segle XIX, Narcís Monturiol Estarriol (1819-1885).

El VHIR som un centre de recerca CERCA, creat l’any 1994. La nostra tasca és promoure, desenvolupar i transferir la recerca de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron amb la finalitat de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones, la qual cosa ens ha convertit en un dels centres científics pioners del sud d’Europa, alhora que destaquem en impacte científic i en creació de riquesa mitjançant la transferència del coneixement.

Les persones distingides amb la Medalla Narcís Monturiol han estat:  Àlex Arenas, Quique Bassat, Isabel Cacho, Rosa Congost Colomer, Roberto Emparan, Xavier Oliver i Olivella, Raquel Piqué i Huerta, Rosa M Poch Claret, Trinitat Pradell i Cara i Salvador Ventura Zamora. 

En total, el Govern ha atorgat 301 Medalles Narcís Monturiol (232 a homes i 69 a dones), mentre que les institucions guardonades amb la Placa Narcís Monturiol han estat 47. Les persones i les institucions guardonades abracen tots els àmbits del coneixement, des de les ciències de la vida i de la salut fins a les humanitats i les ciències socials, passant per l'arquitectura, l'enginyeria i la resta de ciències. Com els anys anteriors, enguany es continua avançant en el camí cap a l’equilibri de gènere del sistema català d’R+D, integrat en més d’un 41% per dones.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.