Lluita contra la covid

2020

L’OMS fa una menció a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per la seva gestió del coronavirus

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron va fer front des del primer trimestre del 2020 a la pandèmia causada pel Coronavirus. Aquesta, ha estat dividida en diferents ondades: durant les quals hem estat l'Hospital de Catalunya amb més pacients amb coronavirus i l'UCI més gran de l'Estat durant la primera onada.

Columnes uab

2019

Inclusió de la Universitat Autònoma de Barcelona al Campus

El 2019 s’afegeix la Universitat Autònoma de Barcelona com a part de les institucions que formen el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus.

Campus 2016

2016

El Campus al teu servei

El 2016 es va formalitzar el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus. Un projecte que potencia l'esperit pioner i capdavanter de quatre institucions: Hospital Universitari Vall d'Hebron, Vall d'Hebron Institut de Recerca, Vall d'Hebron Institut d'Oncologia i Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya, que excel·leixen en assistència, recerca, docència, gestió i innovació.

Des d’aquest moment, el Campus comença a caminar amb projectes en comú. Començant per la creació d’equips mixtos entre les diverses institucions per posar en marxa projectes estratègics, com ara la Comissió d’Innovació, una nova ordenació urbanística de l’entorn o serveis compartits com el d’animals de laboratori.

Campus VH Història

2015

Primeres passes del Campus

El projecte de Campus va començar a gestar-se l’any 2015 amb la voluntat de reforçar les sinergies i aliances entre unes organitzacions, amb una història i espai compartits, però que funcionaven de manera independent.

Dotze mesos després i en el marc del 60è aniversari de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, la proposta es presenta.

Així, Vall d’Hebron segueix les passes d’altres institucions sanitàries de prestigi com ara l’Institut Karolinska i Harvard, que fa temps van decidir unificar esforços per potenciar i optimitzar els seus recursos.

Cemcat història

2012

Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

Es consolida el Cemcat, com un centre únic dedicat a l’esclerosi múltiple, i així s'amplien els serveis i estudis al voltant d’aquesta malaltia, que fins aleshores s’havien desenvolupat al Servei de Neuroimmunologia Clínica de l’Hospital. Tot aquest potencial veu la necessitat d’agrupar-se i treballar d'una manera encara més coordinada.

VHIO història

2005

Naixement del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia

La investigació especialitzada en la recerca en càncer pren partida en el Campus Universitari Vall d’Hebron gràcies al centre de recerca específica en oncologia. Científics i doctors adopten un model de recerca purament translacional, treballant en equips multidisciplinaris per tal d’accelerar i avançar en el camp de les teràpies personalitzades i específiques contra el càncer.

Hospital Universitari

2001

Hospital Universitari

Es fusionen els diferents hospitals sota el nom d’un: Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Foto històrica VHIR
VHIR Mediterrània

1994

Primeres passes del Vall d’Hebron Institut de Recerca

Per tal de promoure i desenvolupar la recerca, la innovació i la docència biosanitària, es crea el Vall d’Hebron Institut de Recerca. Neix per identificar i aplicar noves solucions als problemes de salut de la societat i contribuir a estendre-les arreu del món. Pren l’empenta definitiva deu anys més tard, quan s’inaugura un edifici específic dedicat a laboratoris de recerca al Campus.

UAB Historia

1971

Incorporació de la UAB

S’incorpora a la Ciutat Sanitària la Universitat Autònoma de Barcelona com a Unitat Docent, per tal de formar en primera línia els professionals de la salut del futur.

Foto aèria de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, i l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona

1967

Inauguració de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, i l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona

Amb la incorporació dels tres hospitals especialitzats, esdevenim capdavanters en la cura dels pacients, tant pel que fa a tractaments de salut bàsica com a especialitats d’alta complexitat.

Infermeres Escola Vall d'Hebron

1966

Es posa en marxa l’Escola d’Infermeria

Vall d’Hebron passa a ser Ciutat Sanitària amb la construcció dels tres hospitals especialitzats, i amb l’establiment de l’Escola Universitària d’Infermeria (actualment anomenada Antiga Escola d’Infermeria).

Foto història Hospital General

1955

Inauguració de l’Hospital General

El naixement de Vall d’Hebron és amb la creació de l’Hospital General: un hospital públic, universitari i comunitari ubicat a Barcelona. A poc a poc, esdevindrà el complex més gran de Catalunya i un dels més grans de l’Estat espanyol, per oferir una atenció sanitària d’alta complexitat.

HISTÒRIA

Més de 65 anys al teu costat

Vall d’Hebron compta amb una llarga història. Per això, volem compartir amb tu el pas del temps en el centre sanitari més gran de Catalunya.

Ho fem mitjançant la consulta de diferents fonts bibliogràfiques, i les converses amb diferents professionals i exprofessionals que han estat una clau en aquesta evolució.

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.