Reconeixements i acreditacions externes

Els serveis i institucions del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus són reconeguts amb acreditacions externes per la seva excel·lència o singularitat, a més dels reconeixements necessaris per la nostra activitat. Aquestes avaluacions, nacionals i internacionals, posen en valor la tasca que s'hi desenvolupa.

Aquí les recollim, juntament amb la participació dels nostres professionals en organitzacions, consells editorials i altres organismes que els aporten prestigi a ells i elles, i al Campus.

Excel·lència

Les certificacions concedides per institucions o societats científiques són reflex i reconeixement de l’excel·lència de l’activitat assistencial, docent o en recerca.

El Campus és centre amb àmplia expertesa en malalties minoritàries. Participem en diverses xarxes europees de referència, com a centre amb una alta especialització en determinades malalties rares. A més, som l’hospital de l'Estat amb més Unitats de Referència del Sistema Nacional de Salut (CSUR).

En l'àmbit català, formem part de la Xarxa d’Unitats d’Expertesa Clínica (XUEC), juntament amb el Parc Taulí de Sabadell i Sant Joan de Déu de Barcelona, que lidera el diagnòstic i l’atenció de les persones afectades per un grup concret de malalties minoritàries.  Altres serveis i unitats han estat reconeguts per la seva excel·lència i qualitat per diversos organismes.

L’excel·lència també fa referència al tracte i facilitats vers els professionals. Des d’abril de 2015, el Vall d’Hebron Institut de Recerca té el reconeixement de la Comissió Europea en l’excel·lència en l’àmbit de recursos humans, amb el segell HR Excellence in Research.

Acreditació de models de gestió

La millora contínua, la seguretat i la satisfacció dels pacients són els pilars que sustenten el model de gestió del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus. Per això, la institució treballa segons les normes de l’Organització Internacional de Normalització (ISO, per les seves sigles en anglès) en determinats àmbits d’actuació, tant pel que fa a l’Hospital com als centres de recerca.

Així mateix, l'Hospital també disposa de l’acreditació de centres d’atenció hospitalària aguda a Catalunya, inspirada en el model EFQM 2013 i que depèn del Departament de Salut. Aquesta certificació avalua l’organització de manera externa, en relació amb un conjunt d'estàndards prèviament establerts, a fi de saber quin és el seu grau de qualitat. A més d'aquesta acreditació, l’Hospital n'incorpora d'altres de caràcter internacional, com per exemple l'acreditació dels processos de trasplantament hematopoètic pediàtric i de l'adult (segons el model JACIE Joint Accreditation Committee ISCT-EBMT) o la certificació en fase 1D de la Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància (iHAN), entre d'altres.

També els centres de recerca del Campus, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) disposen d'acreditacions per sobre dels estàndards. Tots dos centres són reconeguts com a Institutos de Investigación Sanitaria (IIS) per l'Instituto de Salud Carlos III. Una acreditació que els situa a l’elit de la recerca en l’àmbit hospitalari i en reconeix la tasca de dur a terme una recerca translacional de màxima qualitat.

El compromís del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, però, va més enllà. Per això, continua treballant en nous projectes, com ara la designació Comprehensive Cancer Center (CCC), dins l’Organització Europea d’Instituts del Càncer (OECI, per les seves sigles en anglès). Aquest projecte integra Vall d’Hebron en una comunitat de centres líders a Europa per compartir bones pràctiques i millorar la resposta a les necessitats dels pacients amb càncer.

 

PROJECTE ESTRATÈGIC

Un Campus sense fum

Al Campus, apostem per la salut. Per això, som un centre sense fum acreditat i Gold Forum Member 2017, de la Global Network for Tobacco Free Healthcare Services.

 

Consulta el projecte

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.