Vall d’Hebron participa a Ifest, la competició de la Generalitat per a joves que han de resoldre reptes sobre ciència, tecnologia i disrupció

L'Hospital proposa un repte basat en la millora de la humanització i l'experiència de les estades hospitalàries de llarga durada per a adolescents ingressats.

07/02/2023

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és una de les institucions que participen en Ifest, un programa d’emprenedoria i innovació que ofereix acompanyament als i les joves amb l’objectiu de promoure el seu talent i fomentar la creació de solucions als reptes de la societat. La Generalitat, a través del lideratge dels Departaments d’Educació, Cultura, Recerca i Universitats, Empresa i Treball i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ja ha posat en marxa la cinquena edició del certamen, que planteja reptes que provenen de la ciència, la tecnologia i la disrupció i estan estretament vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L’objectiu de l’iFest és traslladar la consciència que els i les joves poden fer grans coses en els pròxims anys, que poden ser més “sofisticades” del que inicialment poden pensar.

Vall d’Hebron participa a l’iFest amb un repte per millorar la humanització i l’experiència de les estades hospitalàries de llarga durada dels adolescents, que els joves participants de l’iFest –estudiants de segon cicle d’ESO, Formació Professional, Batxillerat i d’estudis universitaris, anomenats players, que es constitueixen en equips de tres integrants– tindran ocasió de resoldre. “Més de 3.000 adolescents ingressen a Vall d’Hebron cada any amb estades llargues”, reflexiona la Dra. Anna Sala, cap de la Unitat d’Innovació de Vall d’Hebron al vídeo de presentació de l’iFest: “L’estrès i l’ansietat que els hi genera estar en un hospital és enorme i això té una repercussió negativa en el seu tractament: els participants de l’iFest s’enfronten al gran repte de millorar l’experiència d’aquests adolescents i en conseqüència els seus resultats de salut”

Els equips participants en l’iFest han de resoldre diferents reptes reals: un per cadascun dels Departaments que lideren l’iFest i d’altres plantejats per empreses i institucions com Vall d’Hebron que, a través de la tecnologia, volen tenir impacte en la societat. La metodologia utilitzada es basa en quatre fases: Inspiració, Ideació, Prototipatge i Comunicació. Durant el transcurs, treballaran amb dinàmiques i continguts d’innovació disruptiva. El procés ja està en marxa i durarà diversos mesos amb l’objectiu d’aconseguir solucions als reptes que siguin innovadores i alhora, viables.  

Primera etapa: el Bootcamp

L’iFest arrenca amb el Bootcamp, un entrenament intensiu amb metodologia Design Thinking durant quatre setmanes en què els participants prepararan la solució al repte que escullin. Les inscripcions al Bootcamp, que se celebrarà del 27 de febrer al 24 de març, estan obertes fins al 23 de febrer. Els i les joves es podran inscriure a la iFest Challenge Competition a finals del mes d’abril, que constarà de dues categories: júnior i sènior. Els tres millors equips de cada categoria guanyaran l’oportunitat de preaccelerar els seus projectes amb una setmana d’acceleració a Catalunya i, a més, pels millors equips de la categoria sènior, una setmana extra a una ciutat estrangera amb un ecosistema innovador i emprenedor potent. La final de la Challenge Competition tindrà lloc la setmana del 12 de juny. 

La Generalitat, a través del lideratge dels Departaments d’Educació, Cultura, Recerca i Universitats, Empresa i Treball i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ja ha posat en marxa la cinquena edició del certamen, que planteja reptes que provenen de la ciència, la tecnologia i la disrupció.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.