Webinar de Malalties Infeccioses-Unitat VIH ‘La discriminació per raó del VIH perjudica seriosament la salut’

 
  Activitat Online —
20/04/2023
20/04/2023 -- From 15:00h to 16:00h
Organize :
Servei de Malalties Infeccioses, Unitat VIH de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron
Modality: Online
Share it:

Ponent: Prof. Miguel Ángel Ramiro Avilés. Director i consultor de la Clínica Legal.

CV: Professor Titular de Filosofia del Dret a la Universitat d'Alcalá. Director del grup d'investigació “Discapacitat, Malaltia Crònica i Accessibilitat als Drets” en què s'inclou la Clínica Legal, especialitzada en l'alfabetització legal en les persones amb VIH.

Al webinar s'explicarà en què consisteix la discriminació per raó del VIH i com l'indetectable, intransmissible, afecta els drets. Per fer-ho, s'analitzaran consultes rebudes a la Universitat d'Alcalá sobre l'accés a assegurances o la pertinència de la prova de detecció del VIH.

Moderadors: 

*Dr. Adrià Curran Fàbregas, metge especialista en Medicina Interna. Des del 2005 treballa al Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. La seva activitat assistencial i de recerca està basada en la infecció per VIH, les infeccions de transmissió sexual (ITS) i la infecció pel virus del papil·loma humà (VPH). També és investigador principal del Grup de Recerca de Malalties infeccioses, Vall Hebron Institut de Recerca.

*Dra. Silvina Magnani, psicòloga de la Unitat de VIH/ITS del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Vall Hebron i del Vall Hebron Institut de Recerca, des de l'any 2010.

*Juanse Hernández, és llicenciat en Filologia Clàssica, president i editor científic sènior de l'entitat comunitària Grup de Treball sobre Tractaments del VIH (gTt-VIH) des de l'any 1997. Membre del Comitè Científic de la Cohort PISCIS i de la Cohort de la Xarxa de Investigació a Sida (CoRIS). Participa de manera activa en la defensa i promoció dels drets de les persones amb el VIH, especialment dels relacionats amb la salut

Inscriu-t'hi

Related activities

Curs SedUCI 2024. Per una estratègia protectora. De la teoria a la pràctica

06/03/2024 - 08:30
Professionals involucrats en la cura del pacient crític i amb interès a oferir el millor maneig de la sedació, analgèsia i delirium.
More information

III Jornada Parkinson Vall d’Hebron '40 anys tractant i investigant la malaltia de Parkinson'

06/06/2024 - 15:30
More information

Escuela de Verano de genética asistencial. Aplicación práctica de la genética en contexto clínico

06/10/2024 - 16:00
More information

3er Curs Patologia Hipotàlem Hipofisiària

06/11/2024 - 08:15
Professionals sanitaris
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.