Sant Jordi de llegenda a Vall d'Hebron: la rosa solidària bat el seu rècord i aconsegueix 29.560 euros

La rosa triplement solidària ajudarà a finançar projectes d’investigació biomèdica per malalties que encara no tenen cura; projectes d’humanització, per fer un hospital més amable, i a dones en risc d’exclusió social

21/04/2023

“Sant Jordi és una rosa mig desclosa”, diu el poema més famós de Josep Maria de Segarra, un clàssic que aprenen els infants a les escoles i els adults no obliden, encara que passin els anys. “Sant Jordi és una rosa mig desclosa, pintada de vermell i de neguit (...) i amb ella té més sang a dins les venes per plantar cara a tots els dracs del món”, continua el poema. A l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Sant Jordi també és una rosa, valenta i poderosa, però sobretot és una rosa solidària. Enguany, la campanya #CadaPacientUnaRosa, amb la qual tota la ciutadania pot regalar roses solidàries de Vall d’Hebron al i les pacients hospitalitzats, ha batut tots els rècords. S'han regalat 3.695 roses, que es tradueixen en 29.560 euros. L’Hospital agraeix a totes les persones que han posat el seu granet de sorra per fer un hospital més amable, millorar el benestar dels i les pacients i ajudar a projectes de recerca de malalties que ara no tenen cura.

Les roses que per Sant Jordi s’han repartit als i les pacients han estat triplement solidàries. Els diners financen tres iniciatives. En primer lloc, projectes d’investigació biomèdica que ajuden a trobar solucions a malalties que actualment no tenen cura i a millorar tractaments actuals. En segon lloc, projectes d’humanització i innovació que impacten de forma positiva en el benestar emocional dels i les pacients i fan de l’Hospital un lloc més amable. I, en darrer lloc, es col·labora amb l’entitat social ‘El lloc de la Dona’, perquè totes les roses estan elaborades a mà i amb molta estima per dones en risc d’exclusió social.  

En nom dels i les pacients, la Taila, una nena hospitalitzada a la planta de cirurgia pediàtrica ha traslladat que “rebre una rosa el dia de Sant Jordi fa molta il·lusió”. L’Ariadnee, una adolescent de la planta d’Oncologia Pediàtrica, ha afegit que “amb aquesta rosa ajudeu a investigar i guanyar temps”. Mentre que l’Elena, pacient geriàtrica de l’Hospital General, ha volgut agrair que “la rosa dona ànims a qui més ho necessita”. 

“Sant Jordi és una rosa mig declosa” i a Vall d’Hebron, sobretot, és una rosa solidària.  

“Sant Jordi és una rosa mig declosa” i a Vall d’Hebron, sobretot, és una rosa solidària: s'han regalat 3.695 roses, que es tradueixen en 29.560 euros  

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.