L’Hospital Universitari Vall d’Hebron i la Fundació Aspace Catalunya s’uneixen per millorar l’atenció de les persones amb malalties del desenvolupament neurològic, paràlisis cerebral i pluridiscapacitat

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i Elena Puigdevall, directora general de la Fundació Aspace Catalunya, signen un conveni de col·laboració.

07/07/2023

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron i la Fundació Aspace Catalunya signen un conveni de col·laboració per a la millora de l’atenció integral i el benestar de les persones amb malalties del desenvolupament neurològic, paràlisis cerebral i pluridiscapacitat; així com l’atenció i suport a les seves famílies, amb caràcter multidisciplinari, amb llarg del cicle vital de les persones ateses.

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha posat de manifest el seu entusiasme i compromís amb aquesta aliança, la qual representa un avanç significatiu en la millora la qualitat de vida dels pacients amb malalties del neurodesenvolupament i les seves famílies.

Per la seva banda, la Sra. Elena Puigdevall, directora general de la Fundació Aspace Catalunya, destaca que treballar conjuntament amb un hospital de referència com l’Hospital Universitari Vall d’Hebron promet grans beneficis per als pacients i les seves famílies, així com avanços en la recerca i el coneixement de la paràlisi cerebral. Alhora, Puigdevall destaca que la coordinació amb les unitats especialitzades hospitalàries és cabdal per a la millora de l’abordatge en els casos compartits entre els diferents especialistes hospitalaris i els serveis d’atenció ambulatòria especialitzada supraterritorial d’Aspace.

Més de 2700 pacients atesos al Servei de Rehabilitació Infantil, Paràlisi Cerebral i Espina Bífida l’any 2022

Les persones amb paràlisi cerebral i malalties de desenvolupament neurològic, són pacients complexos a causa de la pluridiscapacitat que presenten, com trastorns associats al desenvolupament, del moviment, del to muscular i de la postura que limiten l’activitat, així com trastorns de deglució, mentals, sensorials, cognitius, de la comunicació, de conducta, o deformitats muscoesquelètiques, entre d’altres. Tots aquests factors requereixen un tracte especialitzat en cas d’hospitalització o de proves diagnòstiques complementàries.

El conveni estableix un marc de cooperació entre el Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i la Fundació Aspace Catalunya amb l’objectiu de compartir recursos, coneixements i experiències per a brindar una continuïtat assistencial i atenció especialitzada i de qualitat a les persones amb paràlisi cerebral, així com promoure la recerca i la formació especialitzada en aquest camp.

Dins de les accions acordades, es destaca la coordinació i entre de la Fundació Aspace Catalunya i la Unitat de Rehabilitació Infantil, Paràlisi Cerebral i Espina Bífida de Vall d’Hebron, en l’abordatge comunitari ambulatori en el cas de pacients amb patologies del neurodesenvolupament, paràlisis cerebral i pluridiscapacitat. Aquesta Unitat està formada per metges i metgesses especialistes en l’atenció d’aquests pacients, fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals; i treballa conjuntament amb altres equips especialitzats, com són Neuropediatria, Neurocirurgia pediàtrica i Cirurgia ortopèdica i Traumatologia pediàtrica.

Alhora, permetrà la creació d’un circuit de derivació dirigida a valoracions neuropsicològiques per a pacients que ho necessitin; així com la derivació a Aspace de pacients del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per a fer seguiment i tractament neuropsicològic.

En última instància, aquesta aliança estratègica també contempla l'organització de jornades i activitats conjuntes de divulgació i conscienciació sobre la paràlisi cerebral, amb la finalitat de sensibilitzar a la societat i fomentar la inclusió d’aquesta població.

El conveni estableix un marc de cooperació entre el Servei de Rehabilitació de Vall d’Hebron i la Fundació Aspace Catalunya amb l’objectiu de compartir recursos, coneixements i experiències per a brindar una continuïtat assistencial i atenció especialitzada i de qualitat a les persones amb paràlisi cerebral, així com promoure la recerca i la formació especialitzada.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.