Ultrasons, de la natura a la medicina

 Jornades
  Museu de Ciències Naturals de Granollers —
15/10/2023
15/10/2023 -- From 19:00h to 19:00h
Addressed to : Públic general
Organize :
Servei de Radiologia de Vall d'Hebron i Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modality: Presencial
Share it:
Ultrasons, de la natura a la medicina

Del 1 de setembre al 15 d'octubre, el Museu de Ciències Naturals de Granollers acull l'exposicio Ultrasons, de la natura a la medicina, impulsada pel Servei de Radiologia de Vall d'Hebron a través de la nova línia de recerca anomenada FUSMED, que estudia els efectes terapèutics dels ultrasons focalitzats d'alta intensitat, i que pertany al grup d'Imatge Mèdica Molecular del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). És una exposició ideada per un professional de Vall d’Hebron, el Dr. Xavier Serres, metge de radiodiagnòstic per la imatge de Vall d’Hebron i investigador del grup de recerca d’Imatge mèdica molecular del VHIR.

Aquesta exposició es divideix en quatre grans àrees: l'observació de la natura, les bases físiques, les aplicacions diagnòstiques i les aplicacions terapèutiques dels ultrasons en Medicina i compta amb diferents activitats on els visitants podran experimentar amb els ultrasons. L'activitat estrella serà la reproducció d'una cova de ratpenats on s'entrarà amb els ulls completament tapats i mitjançant un dispositiu d'ultrasons els visitants s'hauran de guiar per trobar la sortida. També es podrà veure com es fan ecografies en directe.

Els visitants podran conèixer com l'observació de la natura, la navegació marítima, l'estudi del fons del mar o les necessitats industrials han afavorit el desenvolupament dels ultrasons per l'estudi del cos humà i la seva aplicació en innovadors tractaments mèdics.

Podeu visitar l'exposició Ultrasons, de la natura a la medicina des de l'1 de setembre fins al 15 d'octubre al Museu de Ciències Naturals de Granollers , en horari de dimarts a dissabte de 16.00 a 19.00 h, i  diumenges de 11.00 a 14.00 hores.

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.