L'Hospital Universitari Vall d'Hebron obté dos premis pel seu impuls a la qualitat i la recerca en Oncologia

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha estat reconegut amb el Premi a la millor iniciativa de qualitat en Oncologia per la seva certificació com a "Comprehensive Cancer Center" que atorga l'Organització d'Instituts Europeans de Càncer (OECI)

26/09/2023

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha estat premiat, per partida doble, a la XI Edició dels Premis ECO, organitzats per la Fundació per a l'Excel·lència i la Qualitat de l'Oncologia (ECO). D'una banda, el centre ha obtingut el Premi a la millor iniciativa de qualitat en Oncologia per la seva certificació com a "Comprehensive Cancer Center" —centre integral d'atenció oncològica— que atorga l'Organització d'Instituts Europeans de Càncer (OECI). A més, la Dra. Ana Oaknin, cap de la Unitat de Tumors Ginecològics del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i cap del Grup de Neoplàsies Ginecològiques de l'Institut d'Oncologia Vall d'Hebron (VHIO), ha estat guardonada amb el Premi Extraordinari a la recerca en càncer ginecològic pel seu lideratge en estudis i assaigs clínics innovadors que millorin el tractament d'aquests tumors.

Pel que fa a l'impuls de la qualitat assistencial en Oncologia, Vall d'Hebron va rebre el passat mes de juny l'acreditació com a centre integral de tractament i de recerca desenvolupats tant a través de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron com del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i el Vall d'Hebron Institut d'Investigació (VHIR). És el primer centre espanyol que obté aquest segell, aconseguit després d'una exhaustiva avaluació externa que ha comprovat el compliment de 85 estàndards i 343 subestàndards d'atenció integrada multidisciplinària i de recerca. Gràcies a l'acreditació de l'OECI, Vall d'Hebron s'uneix a una comunitat formada per cinquanta centres oncològics líders a Europa i altres regions.

La Dra. Ana Oaknin, d'altra banda, és la investigadora principal de l'assaig clínic GARNET, que estudia l'ús de noves teràpies immunològiques per al tractament de pacients amb càncer d'endometri recurrent o avançat.

Altres premiats
Juntament amb l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, l'Hospital Juan Ramón Jiménez de Huelva ha rebut 'ex aequo' el Premi a la millor iniciativa de qualitat en Oncologia, en el seu cas gràcies a l'obtenció de la certificació ASCO-QOPI (Quality Oncology Practice Initiative) de qualitat assistencial. D'altra banda, el director general de Cartera Comuna de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, César Hernández, ha estat reconegut com "la personalitat política més rellevant en Oncologia", mentre que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha estat la destinatària del Premi Especial 2023 de la XI Edició dels Premis ECO, uns guardons dirigits a reconèixer aquelles personalitats, institucions o mitjans de comunicació que contribueixen al desenvolupament de l'Oncologia des del punt de vista assistencial, docent o científic.

La Fundació ECO també ha premiat a Farmaindustria, per l'impuls de la indústria als assaigs clínics amb medicaments; i a l'Associació Espanyola contra el Càncer i el Grup Espanyol de Pacients amb Càncer (GEPAC) per les seves iniciatives "Tots contra el càncer" i "Càncer Qüestió d'Estat", respectivament.

El Premi Especial José Baselga a la Innovació Translacional en Oncologia ha estat atorgat al Grup d'Oncologia Mèdica Translacional de l'Institut d'Investigació Sanitària de Santiago de Compostel·la (ONCOMET), per la seva recerca sobre les metàstasis.

A més, l'estudi NADIM II, una investigació liderada pel Grup Espanyol de Càncer de Pulmó que ha suposat un canvi de paradigma en el tractament del càncer de pulmó en estadis inicials, ha estat guardonat amb el Premi Extraordinari a la millor publicació científica espanyola en Oncologia. El Premi Extraordinari al talent en recerca translacional en càncer colorectal ha recaigut sobre la Dra. Noelia Tarazona, de l'INCLIVA.

En el capítol de mitjans de comunicació, l'àrea de Salut d'Unitat Editorial ha estat guardonada amb el Premi a la contribució divulgativa en Oncologia per a mitjans de comunicació, mentre que la secció de Salut d'Europa Press ha rebut el Premi a la contribució divulgativa en Oncologia per a mitjans de comunicació en suport digital.
Finalment, els Premis ECO 2023 han reconegut el Sistema Galén de la Unitat de Gestió Intercentres d'Oncologia de Màlaga amb el Premi Extraordinari a la millor iniciativa d'intel·ligència artificial aplicada a l'Oncologia. A més, les innovadores guies de pràctica clínica sobre lesions B3 de la mama de la Societat Europea d'Especialistes en Càncer de Mama (EUSOMA) han obtingut el Premi Extraordinari a la Qualitat en el diagnòstic i tractament del càncer de mama. El Dr. Joaquim Bellmunt, director del Centre de càncer de bufeta del Dana Farber Cancer Institute, a Boston, ha estat reconegut amb el Premi a la trajectòria clínica i científica en Oncologia.

La Dra. Ana Oaknin, guardonada amb el Premi Extraordinari a la recerca en càncer ginecològic pel seu lideratge en estudis i assaigs clínics innovadors contra aquests tumors.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.