Vall d’Hebron guanya el premi de ‘Millors pràctiques en l’experiència del pacient’ de la revista NME

La distinció l’atorga la revista New Medical Economics (NME) a partir d’una votació entre els seus lectors.

30/10/2023

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha estat distingit en els premis de la prestigiosa revista New Medical Economics (NME), com a centre sanitari amb millors pràctiques en l’experiència del pacient. Aquests premis reconeixen els mèrits d’institucions i professionals dedicats a la gestió sanitària de l’Estat.

El premi guardona la institució pel seu 'Model ICE-VH de participació ciutadana', impulsat per la Coordinació d’Atenció i Participació Ciutadana i la Direcció Assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Aquest projecte neix amb l’objectiu de promoure la participació ciutadana en salut, recerca i assistència sanitària. Una aposta per la creació d’estructures estables i d'escolta activa implicant de forma conjunta pacients, entitats de pacients i professionals en l’anàlisi i millora de l’experiència del pacient a través de la participació real de tots els actors. 

“A l’Hospital Universitari Vall d’Hebron tenim el ferm compromís de millorar l’experiència dels pacients. Promoure la participació de pacients, famílies, associacions i professionals conjuntament en les institucions sanitàries augmenta la qualitat assistencial i de la recerca”, explica el Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

El Model ICE – Vall d’Hebron vol convertir la participació en una realitat en l’àmbit sanitari. Un model que democratitza l’assistència sanitària i la recerca gràcies al diàleg institucional entre associacions de pacients, pacients i el seu entorn i els professionals; en un context on la ciutadania és cada vegada més exigent i està més informada. 

Aquest model es basa en tres eixos estratègics: informació, cocreació i estratègia. L’eix d’informació gira al voltant de la creació d’una Oficina d’Atenció a les Associacions de Pacients que facilita la comunicació bidireccional de pacients i professionals. La cocreació fa referència a la constitució d’espais on poder establir objectius comuns i prioritats conjuntes entre professionals i pacients. Es materialitza a través de Comissions Estables de Treball (CET), actualment tenim 12 obertes. I, finalment, l’estratègia permet a pacients i professionals treballar conjuntament per a la creació d’un pla de participació de l’hospital i la futura creació d’un comitè de participació amb composició mixta de pacients i professionals, per garantir que la veu de la ciutadania estigui present en el funcionament de la institució.

Gràcies a aquest projecte, i a través de les diferents estructures que el componen, estem implicats en la millora de la informació, els circuits i la presa de decisions. En paraules d’Ana Martí, coordinadora d’Atenció i Participació Ciutadana de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron: ‘’La participació és la via més important per poder democratitzar l'assistència sanitària i la recerca, i la clau per aconseguir-ho és el compromís institucional d’impulsar un Programa transversal, multidisciplinari i proactiu conjuntament amb pacients, entitats de pacients i professionals’’. 

La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc el dia 28 de novembre a l'Auditori de l'Hospital Universitari Clínic San Carlos de Madrid en presència d'autoritats i professionals rellevants del món de l'Administració i de la Sanitat.

El Model ICE de Vall d'Hebron neix amb l’objectiu de promoure la participació ciutadana en salut, recerca i assistència sanitària.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.