Tornen les Vall d’Hebron Cancer Talks by VHIO, un cicle de xerrades sobre investigació en càncer que incorpora la mirada de les persones que pateixen aquesta malaltia

Com a novetat en aquesta segona edició, CaixaForum+ prepararà una sèrie audiovisual que es podrà veure a la seva plataforma de streaming a partir dels continguts de les xerrades amb producció original.

09/01/2024

El Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d'Hebron, organitza la segona edició del cicle VHIO Talks. Parlem sobre investigació i càncer?, una sèrie de deu xerrades en què es presentaran els darrers avenços en investigació i tractament d'aquesta malaltia: teràpies avançades, noves estratègies terapèutiques, efectes secundaris…

“L'oncologia és un camp multidisciplinari que ocupa professionals mèdics, personal d'infermeria, investigadors i investigadores” afirma el Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i director del VHIO “i tots som conscients de la necessitat d'implicar els pacients en tots els abordatges de la malaltia”.

“Aquest cicle de xerrades és una oportunitat per als professionals d'escoltar i parlar amb els pacients de manera que puguem recórrer plegats el camí per millorar en la investigació i el tractament del càncer, però també altres aspectes essencials per als pacients com la prevenció, la atenció psicològica o com transitar els efectes secundaris de les teràpies oncològiques” conclou el Dr. Tabernero.

Aquest projecte s'emmarca al Programa de Participació de Pacients i Ciutadania que el VHIO ha desenvolupat com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa amb l'objectiu de crear un espai de trobada i divulgació científica per a pacients oncològics, familiars i ciutadania interessada en la investigació en càncer.

Un objectiu que també respon a les directrius establertes per l'Organització d'Instituts Europeus del Càncer (OECI) per ser acreditat com a centre integral d'atenció oncològica (Comprehensive Cancer Center). L'Hospital Universitari Vall d’Hebron és l’únic centre de l’Estat que compta amb aquest reconeixement.

Cada xerrada compta amb professionals de renom en el camp de la investigació i el tractament oncològics i l'experiència i la visió d'un pacient expert en la matèria. En aquesta edició totes comptaran amb un moderador d'excepció: el divulgador científic Luis Quevedo serà l'encarregat de presentar i moderar les xerrades.

“Aquest cicle donarà a conèixer diverses temàtiques sobre recerca i tractament en càncer, des de totes les perspectives possibles, creant un espai on professionals, pacients, familiars o qualsevol persona interessada pugui plantejar les preguntes o compartir experiències que l'afecten per tractar de respondre-les conjuntament, segons el coneixement científic i experiència clínica” explica Luis Quevedo que compta amb més de vint anys d'experiència en l'àmbit de la comunicació científica.

Les xerrades estan adreçades a la ciutadania en general i als pacients oncològics i als seus familiars en particular. I és que els pacients continuaran tenint un especial protagonisme en aquest cicle. Totes les xerrades incorporen la mirada del pacient en ser una peça clau en la investigació clínica i comptem amb la seva implicació en el disseny i selecció de les temàtiques del cicle amb l'objectiu de proposar temes que siguin interessants per a la societat i feu-la partícip dels avenços en la investigació contra el càncer.

La primera edició de les Vall d’Hebron Talks by VHIO ha tingut molt bona acceptació per part del públic al llarg de totes les sessions celebrades durant l’any 2023 i han servit com a punt de trobada entre associacions de pacients, investigadors i oncòlegs.

Totes les xerrades se celebraran a les 18h al Portal de l’Eixample, un espai íntim i acollidor situat al centre de Barcelona (C/València 287).

Pots consultar el programa complet aquí

Com a novetat en aquesta edició de les VHIO Talks, CaixaForum+ està preparant una sèrie audiovisual que es podrà veure a la seva plataforma de streaming i que combinarà els continguts de les xerrades amb producció original. Així, conjuntament, la sèrie portarà la conversa sobre càncer a una audiència global hispanoparlant. La producció de la sèrie serà càrrec de la Fundació ”la Caixa” i Cultura Inquieta.

Sobre el VHIO

El Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), creat el 2006 i integrat al Campus Vall d'Hebron, és un centre de referència en medicina personalitzada en oncologia. El nostre objectiu és investigar per millorar la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament del càncer gràcies a un model pioner de recerca translacional que consisteix a transformar els darrers descobriments que es duen a terme al laboratori en assajos clínics de fase inicial i, per tant , en el desenvolupament de nous tractaments més efectius que millorin la qualitat de vida dels pacients amb càncer.

El VHIO és un centre que forma part del sistema CERCA i està acreditat com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa.

Tota l'activitat del VHIO no seria possible sense el suport dels nostres patrons –Generalitat de Catalunya, Fundació Cellex, Fundació ”la Caixa”, Fundació FERO i Fundació BBVA– i les donacions de diferents associacions, entitats i particulars que contribueixen amb la seva generositat que puguem avançar en la investigació contra el càncer.

CaixaForum+

La Fundació ”la Caixa” va llançar a finals del 2022 la plataforma online gratuïta CaixaForum+. En el seu catàleg especialitzat en difusió cultural i científica s’hi poden trobar sèries, podcast, documentals, pel·lícules, art digital, programes de divulgació, entrevistes, concerts i òperes, i un llarg etcètera de formats a l’entorn de nou temàtiques: arts visuals i plàstiques, arts escèniques, música, literatura, pensament i història, cinema, arquitectura i disseny, ciències de la vida i ciències físiques. La plataforma CaixaForum+ ja està disponible per a dispositius mòbils i tauletes a través de l’aplicació, que es pot descarregar a App Store (iOS) o a Google Play (Android). També es pot accedir als continguts des del web caixaforumplus.org i, en televisors intel·ligents, per mitjà d’AirPlay i Chromecast.

En aquesta edició comptem amb la participació excepcional del divulgador científic Luis Quevedo com a moderador de les xerrades que se celebraran a El Portal de l’Eixample de Barcelona.

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.