Vall d’Hebron obre les seves portes als nous residents

Un total de 189 residents han triat Vall d’Hebron per realitzar la seva formació especialitzada. Pertanyen a 49 especialitats, a més de la Unitat Docent externa de Medicina Familiar i Comunitària.

08/05/2024

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha donat la benvinguda avui als 189 residents que han triat Vall d’Hebron per realitzar la seva formació especialitzada. Pertanyen a 49 especialitats, a més de la Unitat Docent externa d'Atenció familiar i comunitària, i tenen diferents perfils professionals: medicina, infermeria, farmàcia, biologia, entre d’altres. Els residents culminaran la seva formació a Vall d’Hebron amb pràctica clínica fins a sentir la institució com a casa seva.

La Dra. Maria José Abadias, directora assistencial de Vall d’Hebron, ha estat la primera a donar la benvinguda als nous residents que construiran el futur de Vall d’Hebron en l’acte celebrat avui: “Per a molts pacients de Catalunya i la resta de l'Estat, la nostra institució és com un santuari. Posen en nosaltres la seva esperança i confien que els donem solució als seus problemes de salut. Ara passeu a formar part d'aquesta responsabilitat compartida”, ha destacat la Dra. Maria José Abadias. Per part seva, M. Àngels Barba, directora d’Infermeria de Vall d’Hebron, ha felicitat els residents per la seva elecció i ha posat en relleu el model assistencial de l’Hospital, que compta amb tres pilars bàsics: àrees de coneixement, intensitat de cures i abordatge dels problemes de salut, sempre amb el pacient al centre. Per part seva, la Dra. Begoña Benito, directora del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha convidat els residents a aprofitar les oportunitats “d’una activitat científica molt elevada” durant la seva estada a Vall d’Hebron, i treure profit de la recerca i la innovació que es desenvolupa al Campus.

La Dra. Mònica Rodríguez, directora de Docència i del Vall d’Hebron Centre de Simulació Avançada, ha traslladat als nous R1: “Us integrareu en un equip on hi ha un espai per vosaltres, que anirà evolucionant. Hem d’estar a l’altura de la confiança que dipositen en nosaltres els pacients”. A continuació, representants dels residents de Vall d’Hebron han pres la paraula per traslladar la seva experiència als seus futurs companys: Joan Roig, vocal mèdic, Sana Khan, vocal quirúrgic, José David Méndez, vocal d’infermeria, i Lydia Peris, vocal de Serveis Centrals els han explicat que tenen a la seva disposició la Comissió de Docència per plantejar les idees i inquietuds que puguin sorgir durant la seva residència i que es donin temps per adaptar-se al nou estil de vida i prendre el pols a la institució.

Montserrat Juárez, adjunta de Docència i coordinadora de l’Aula Vall d’Hebron, ha fet l’última intervenció de l’acte explicant els detalls del Programa d’Immersió R1 de 2024, que implica a un total de 140 docents. El programa té una durada d'un mes i es faran sessions en línia, presencials, i diversos tallers per iniciar el seu procés d’incorporació i entrar en contacte amb la vida de Vall d'Hebron. La Dra. Mònica Rodríguez ha estat l’encarregada de tancar l’acte, que ha clos amb una fotografia de grup dels nou residents.

“Per a molts pacients de Catalunya i la resta de l'Estat, la nostra institució és com un santuari. Posen en nosaltres la seva esperança i confien que els donem solució als seus problemes de salut. Ara passeu a formar part d'aquesta responsabilitat compartida”, ha destacat la Dra. Maria José Abadias. 

Share it:
Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.