La 1a cursa Vall d’Hebron dona el tret de sortida a la celebració del 30 aniversari del Vall d’Hebron Institut de Recerca

El 2 de juny, més 500 persones correran al costat del Campus Vall d’Hebron per començar a commemorar tres dècades de recerca. A més, la celebració del 30è aniversari coincideix amb la finalització de les obres i estrena del nou edifici de recerca.

28/05/2024

Han passat 30 anys d'ençà que un grup d'investigadors i investigadores de Vall d'Hebron, que estaven realitzant recerca en instal·lacions precàries i dispersats per diferents edificis que avui són el Campus, van assentar les bases del que ara és un centre de recerca referencial al nostre país. Oficialment, el 10 de juny de 1994 es creava la Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron – Institut de Recerca, que a partir del 2011 va ser reconegut públicament com a Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).

I quina manera millor de celebrar 30 anys que estrenant un nou edifici de recerca... El tercer trimestre de 2024 veurem com es fa realitat el somni tan perseguit en la darrera dècada, el de tenir un edifici de recerca a l'alçada dels professionals, un edifici singular i avantguardista, que esdevindrà una referència arquitectònica a Barcelona, amb identitat pròpia i representativa dels valors de la innovació i l'excel·lència.

L'edifici tindrà una superfície de gairebé 17.000 m², amb unes instal·lacions que permetran als investigadors continuar fent una recerca capdavantera i disruptiva, seguir innovant i garantint la millora de la qualitat de vida de les persones. D'altra banda, el nou edifici multifuncional i amb espais polivalents, fomentarà la divulgació, la docència i la participació ciutadana.

“La celebració dels 30 anys del VHIR és una fita excepcional que mereix un gran reconeixement i que hem aconseguit, gràcies al compromís de tots els i les professionals que treballem a la Institució per contribuir a la recerca biomèdica i millorar la salut de les persones. Justament la Cursa és el reflex d'aquests valors que volem transmetre: esperit d'esforç, solidaritat i compromís amb la societat”, explica la Dra. Begoña Benito, directora del VHIR.


Una nova imatge

Coincidint amb la celebració del 30è aniversari del Vall d'Hebron Institut de Recerca s'ha dut a terme un redisseny de la marca per tal d'aplicar la línia de l'exitosa imatge de Campus a l'Institut de Recerca. A més, amb motiu el 30è aniversari, s'ha creat una imatge associada a aquesta celebració, que acompanya al nou logotip durant tot aquest any.

Al web es publicarà en els pròxims dies un apartat de 30 anys en el qual es poden trobar testimonis històrics, entrevistes, notícies d'impacte i les dades més importants d'aquesta efemèride.

Amb motiu de la inauguració del nou edifici veurà el llum un vídeo molt especial en el que s'explicarà l'evolució i les característiques de la construcció d'aquest projecte tan esperat. Posteriorment, s'estrenarà un nou vídeo institucional del Vall d'Hebron Institut de Recerca, alineat amb la nova marca i els valors del Campus.

La docència del VHIR també ha estat de celebració

El 19 d'abril es va celebrar un acte de commemoració del 10è aniversari del Màster de Recerca Biomèdica i es van anunciar dos nous Màsters: un de Coordinació i Gestió d'Assaigs Clínics i un altre d'Innovació en Salut i Emprenedoria.

La cursa

Aquest diumenge 2 de juny tindrà lloc la primera cursa Vall d'Hebron, dedicada al 30è aniversari. El recorregut, que transcorre molt a prop del Campus Vall d'Hebron, s'ha dissenyat perquè el puguin gaudir tots els públics perquè es pot fer tan corrent (5 quilòmetres, dues voltes) com caminant (2,5 quilòmetres, una volta).

El projecte de fer una cursa pròpia de Vall d'Hebron ve de lluny, i finalment ho hem pogut fer possible gràcies a la col·laboració dels i les nostres professionals i el suport de la Gerència del Districte Horta-Guinardó i l'Institut Barcelona Esports. Encetem amb aquesta edició una cursa que té vocació de mantenir-se en el temps. De fet, l'any 2025 es dedicarà al 70è aniversari de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. En aquesta primera ocasió correran més de 500 persones, entre professionals, pacients, veïns i veïnes.

Un semestre ple d'esdeveniments

Durant les pròximes setmanes posarem en marxa un cicle de xerrades amb l'objectiu d'apropar alguns dels grans eixos d'actuació d'aquests 30 anys de recerca a la ciutadania, com ara l'impacte de la recerca en la societat, el paper del pacient, la solidaritat i la relació amb l'entorn veïnal. Aquestes trobades tindran lloc a la Biblioteca de Vall d'Hebron, estaran obertes a tothom i es podran seguir en línia i recuperar-les després als canals multimèdia de Vall d'Hebron.

La finalització de la construcció del nou edifici permetrà també en el que resta d'any i inicis del següent portar a terme una sèrie d'activitats al voltant del nou espai. En primer lloc, s'obriren les portes per tal que els agents més propers del sector salut/recerca, coneguin el nou edifici. Tot seguit, i coincidint amb la inauguració, prevista pel mes desembre, serà la ciutadania la que podrà visitar l'espai i compartir amb el personal que hi treballa la seva visió de la recerca.

Al voltant de la data de la inauguració, hi haurà activitats lúdiques durant uns dies, com ara tallers, actuacions musicals i la projecció d'un vídeo mapping amb el recull de les imatges científiques de 13 edicions del concurs fotogràfic pioner al nostre país. Aquestes imatges fa anys que recorren Catalunya amb una exposició que des de la inauguració de l'edifici acompanyaran la vida dels investigadors i les investigadores es en els seus primers mesos després del trasllat.

El 3 i el 4 d'octubre serà l'eix central científic de la celebració dels 30 anys. Durant dues jornades diferents testimonis del passat, el present i el futur explicaran l'evolució de la recerca de Vall d'Hebron, des dels inicis, passant per la creació del VHIR, fins a l'actual etapa i els objectius de futur de cadascuna de les línies de recerca que vertebren l'activitat de l'Institut.

D'altra banda, els dies 24 i 25 d'octubre Vall d'Hebron acollirà el 1r Congrés Internacional de Comunicació en Salut, auspiciat per l'Aliança Europea d'Hospitals Universitaris (EUHA), de la qual el Campus és l'únic membre de l'estat espanyol. Durant dues jornades experts internacionals d'arreu del món debatran sobre àmbits de la comunicació en salut, com ara, les fake news, la gestió de les crisis, la relació amb els mitjans, l'ús de la intel·ligència artificial i el paper del màrqueting en la creació de continguts.
 

Share it:

Related news

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.