Sra. Desideria Martinez Rascon

Institutions of which it is part

General Hospital

Infectious Diseases

Nurse

Sóc infermera amb molta experiència en l'àmbit de la microbiologia clínica. Això m'ha ajudat a ser una referent en l'àrea de les malaties infeccioses, més concretament de les infeccions de transmissió sexual, on en poc temps he tingut el plaer de presentar dues ponències orals en congressos internacionals. Encara que porto 31 anys al mateix hospital, he tingut la sort de conèixer diverses unitats i de totes guardo bones experiències i bons coneixements, que encara aniran en augment.

Curriculum

Sóc infermera a la Unitat de Malalties de Transmissió Sexual (Drassanes).

Des de 1986 treballo a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Gairebé els primers 10 anys els vaig passar entre Cures Intensives i Unitat Coronària. Allò em va donar tota l'experiència tècnica per consolidar coneixements, aprendre a treballar en equip, la seguretat necessària per a la presa de decisions i iniciativa a l'hora d'actuar.

Més tard, uns anys al Banc de Sang i Teixits em van donar una altra versió del rol d'infermeria que no era pròpiament l'assistencial, i molts coneixements sobre els hemoderivats.

Posteriorment he estat 17 anys al laboratori de Microbiologia, on he adquirit molta experiència en microbiologia clínica i, paral·lelament, em vaig implicar activament en tot el procés d'acreditació per la Norma ISO, tant en la preparació de la documentació com en la formació per poder exercir d'auditora interna.

La meva activitat docent va començar el 1989 com a professora en pràctiques de DUI, al laboratori com a professora en pràctiques de TSLC i ara torno a ser professora en pràctiques del grau d'infermeria.

He donat cursos de formació continuada en l'àrea de microbiologia i l'àrea d'infeccions de transmissió sexual.

He sigut ponent al Congrés Nacional SEIMC (maig del 2016) amb una presentació oral "Estudio de parejas sexuales en una unidad de ITS. Un reto enfermer@", en el marc del 43 internacional Dexeus Fórum (octubre 2016) a les jornades d'infermeria amb una exposició oral "Enfermer@s en una unidad de ITS" i vaig col·laborar en un treball 2007 al 56 Congreso de la Asociación Española de Pediatría.

Durant aquests anys he assistit a nombrosos cursos de formació interna/externa i encara em queda molt per aprendre.

Institutions

General Hospital

Infectious Diseases

Nurse

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.