Dra. Laura Dos Subirà

Institutions of which it is part

Sóc metge adjunt del servei de Cardiologia. Professionalment, la meva passió són les cardiopaties congènites de l'adult i he tingut la sort de poder-me especialitzar en aquest camp i de formar part d'un equip humà i professional extraordinari que té cura d'aquests malalts d'una manera propera i integral. Actualment sóc Cap de Secció de la Unitat de Cardiopaties Congènites de l'Adult i investigadora del grup de Malalties Cardiovasculars del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).

Curriculum

Vaig néixer a Barcelona l'any 1992 però vaig créixer a Tremp (Pallars Jussà). Em vaig llicenciar en Medicina al 1996 (UAB) i vaig fer l'especialitat de Cardiologia a Vall d'Hebron (1997-2002). Després de treballar durant 4 anys com a cardiòloga clínica a l'Hospital Dos de Maig, vaig fer un període de formació específica en cardiopaties congènites de l'adult al Toronto Congenital Cardiac Center for Adults (Toronto, Canadà). Posteriorment vaig treballar a l'Hospital de Sant Pau i des de 2008 formo part de la Unitat de Cardiopaties Congènites de l'Adult de Vall d'Hebron, essent-ne responsable des de 2014. Actualment sóc vocal de la Sección de Cardiología Pediátrica y Cardiopatías Congénitas de la Sociedad Española de Cardiología i Web Editor del Working Group of Adult Congenital Heart Disease de la European Society of Cardiology. Des del punt de vista de la docència, participo en la formació d'estudiants de Medicina com a professora associada clínica al Departament de Medicina de la UAB i dirigeixo la Diplomatura de Postgrau en Cardiopaties Congènites de l'Adult de la UAB. He escrit diversos capítols de llibre sobre cardiopaties congènites. En l'àmbit de la recerca, la meva principal àrea d'interès és la fibrosi miocàrdica associada a les cardiopaties congènites. Sóc investigadora principal de dos estudis finançats pel Fondo de Investigaciones Sanitarias (FIS) del Instituto Carlos III centrats en aquest aspecte (EC07/90112 i PI17/00149). Des de la meva posició de coordinadora del paquet de treball de Cardiopaties Congènites del CIBERCV, coordino la posada en marxa d'un registre nacional de cardiopaties congènites de l'adult (RECC).

Research groups

Laura Dos Subirà

Institutions

Vall Hebron Institut de Recerca

Main researcher

Cardiovascular Diseases

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.