Dr. Miguel Francisco Segura Ginard

Institutions of which it is part

Soc Doctor en Ciències Mèdiques Bàsiques per la Universitat de Lleida. Actualment lidero el Laboratori de Tumors Neurals del Grup de Recerca Translacional en el Càncer en l'infància i adolescència. El nostre grup té com a finalitat entendre l'agressivitat dels tumors sòlids pediàtrics i desenvolupar noves eines per fer front a aquests tipus de tumor.

Curriculum

En 2000, em vaig graduar en Bioquímica de la Universitat de les Illes Balears, a Mallorca, Espanya.
Després d'obtenir el doctorat en neurobiologia molecular de la Universitat de Lleida, em vaig unir
el Departament de Patologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Nova York, Nova York (EUA) el 2007. En aquest període, he tingut l'oportunitat cobert la major part dels aspectes tècnics i conceptuals de el camp d'investigació de microARN, és a dir, el descobriment de la seva funció, l'anàlisi objectiu, l'expressióla regulació, l'ús com a biomarcadors i viabilitat com a eines terapèutiques. En els últims anys he ampliat el meu interès en la investigació d'altres factors epigenètics com a reguladors de la cromatina.
A l'any 2012, em vaig incorporar al VHIR per d'aplicar els meus coneixements científics al camp del càncer pediàtric, un tema amb clars desavantatges en comparació amb els tumors d'adults i
en la necessitat de nous enfocaments terapèutics.
El nostre principal objectiu és posar en pràctica l'ús de teràpies epigenètiques, és a dir, teràpies
contra moduladors de l'expressió de gens que, al seu torn, regulen diversos gens, o vies
processos cel·lulars.

Research groups

Miguel Francisco  Segura Ginard

Institutions

Vall Hebron Institut de Recerca

Main researcher

Childhood Cancer and Blood Disorders

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.