Dra. Sònia Rodríguez Tello

Institutions of which it is part

Children's Hospital and Woman's Hospital

Paediatric Infectious Diseases and Immunodeficiencies Unit

Psychologist

Sóc psicòloga general sanitària, especialitzada en l'atenció clínica i hospitalària de joves, adults i famílies. Exerceixo la meva activitat vinculada a la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunologia Pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron, oferint assistència psicosocial als pacients adults amb Immunodeficiències Primàries i les seves famílies en el procés vivencial de la malaltia.

Curriculum

L’assistència psicològica en l’àmbit clínic ha estat el fil conductor al llarg dels meus anys d’experiència en el món professional i formatiu. Des de la finalització de la meva Llicenciatura en Psicologia l’any 2010, he desenvolupat la meva tasca vinculant-me a diversos projectes d’abordatge terapèutic al pacient amb trastorn mental greu i d’orientació personal i acompanyament emocional de diversos col·lectius. He exercit en l’àmbit de la intervenció social, l’avaluació psicològica i la intervenció terapèutica individual i grupal. 
Al mateix temps, he col·laborat en tasques de voluntariat a ACEAD (Associació Catalana d’Estímul al Depressiu) i en projectes d’investigació en Trastorns de la Personalitat (UDAI-TLP).
Al llarg dels anys, he mantingut actualitzats els meus coneixements a través d’accions formatives complementàries, culminant amb el curs d’un màster d’especialitat per facilitar una atenció integral als joves.
 
En l’actualitat, des de la Unitat de Immunodeficiències Primàries desenvolupo les següents tasques:
-  Atenció individualitzada online i en grups de treball per afavorir la vivència de la malaltia.
-  Coordinacions amb l’equip mèdic per mantenir uns objectius comuns en el pla d’acció.
- Optimització del traspàs de pacients pediàtrics i el seu entorn familiar de les unitats de pediatria a les d'adults. 
-  Prevenció del desenvolupament de malalties de salut mental associades.
- Participació en projectes d’investigació per la millora de la qualitat de vida relacionada amb la salut. En l’actualitat, vinculada al projecte de recerca de variables d’influència en la qualitat assistencial educativa d’alumnes joves amb IDP.
- Coordinació d’activitats per la visualització i la sensibilització amb les IDP.
 
Sònia Rodríguez Tello

Institutions

Children's Hospital and Woman's Hospital

Paediatric Infectious Diseases and Immunodeficiencies Unit

Psychologist

Vall Hebron Institut de Recerca

Research technician

Infection and immunity in pediatric patients

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.