Webinar de enfermeria -Sandra Ponce Ruiz "Vivencias y necesidades de los pacientes sometidos a aislamiento clínico. Estudio fenomenológico- hermenéutico"

 
  Activitat Online —
04/05/2022
04/05/2022 -- De 16:00h a 17:00h
Organiza :
Recerca Vall d'Hebron
Modalidad: Online
Compartir:
Webinar d'Infermeria -Sandra Ponce Ruiz "Vivències i necessitats dels pacients sotmesos a aïllament clínic. Estudi fenomenològic- hermenèutic"

Sandra Ponce Ruiz, Infermera Supervisora, Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

Les infeccions relacionades amb l’atenció sanitària (IRAS) són aquelles adquirides pels pacients durant la seva estada hospitalària. Segons l’ Organització Mundial de la Salut (OMS) més d’ 1.4 milions de persones  a nivell mundial , adquiriran  infeccions en l’Hospital en els pròxims anys.  Aquestes són considerades un problema de salut pública ja que incrementen la morbimortalitat dels pacients, la resistència dels microorganismes als antimicrobians, l’estada hospitalària així com, les despeses addicionals tant per al propi pacient com per al sistema sanitari.

En les institucions sanitàries, una de les mesures fonamentals pel control de les infeccions és l’aïllament hospitalari. L’aïllament hospitalari malgrat el seu propòsit terapèutic, comporta una sèrie de normes i restriccions que poden alterar no només les dimensions biològiques, sinó també les relacionades amb els requeriments psicològics, socials i espirituals dels pacients.

La mancança d’estudis qualitatius que explorin l’experiència de les persones sotmeses a aïllament clínic i l’interès creixent per conèixer la percepció dels pacients, justifiquen la necessitat d’ampliar aquest camp de coneixement. Així doncs, el propòsit d’aquesta sessió és compartir els resultats d’un estudi que es va realitzar des de la nostra unitat amb l’objectiu de conèixer l’experiència viscuda de les persones sotmeses a un aïllament hospitalari i, explorar les seves necessitats més significatives.

Moderadora: Esperanza Zuriguel, Cap del Grup Multidisciplinari d'Infermeria de Recerca Vall d'Hebron.

Inscriu-t'hi

 

Actividades relacionadas

Jornada sobre l’ús de la IA en Recerca Biomèdica

18/06/2024 - 14:00
Más información

II Jornada unidad de enfermedades autoinmunes sistémicas del servicio de medicina interna

20/06/2024 - 08:00
Unidad de Enfermedades Autoinmunes Sistémicas
Más información

Jornada Dia Mundial ELA

21/06/2024 - 10:00
Más información

4º curso angioedema basado en simulación

Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada Pl. 5a Hospital de Traumatologia. Hospital Universitari Vall d’Hebron
26/06/2024 - 15:00
Dirigido a residentes de 3r y 4t año de Alergología
Más información

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.