Webinar d'Infermeria -Sandra Ponce Ruiz "Vivències i necessitats dels pacients sotmesos a aïllament clínic. Estudi fenomenològic- hermenèutic"

 
  Activitat Online —
04/05/2022
04/05/2022 -- De 16:00h a 17:00h
Organitza :
Recerca Vall d'Hebron
Modalitat: Online
Comparteix-lo:
Webinar d'Infermeria -Sandra Ponce Ruiz "Vivències i necessitats dels pacients sotmesos a aïllament clínic. Estudi fenomenològic- hermenèutic"

Sandra Ponce Ruiz, Infermera Supervisora, Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

Les infeccions relacionades amb l’atenció sanitària (IRAS) són aquelles adquirides pels pacients durant la seva estada hospitalària. Segons l’ Organització Mundial de la Salut (OMS) més d’ 1.4 milions de persones  a nivell mundial , adquiriran  infeccions en l’Hospital en els pròxims anys.  Aquestes són considerades un problema de salut pública ja que incrementen la morbimortalitat dels pacients, la resistència dels microorganismes als antimicrobians, l’estada hospitalària així com, les despeses addicionals tant per al propi pacient com per al sistema sanitari.

En les institucions sanitàries, una de les mesures fonamentals pel control de les infeccions és l’aïllament hospitalari. L’aïllament hospitalari malgrat el seu propòsit terapèutic, comporta una sèrie de normes i restriccions que poden alterar no només les dimensions biològiques, sinó també les relacionades amb els requeriments psicològics, socials i espirituals dels pacients.

La mancança d’estudis qualitatius que explorin l’experiència de les persones sotmeses a aïllament clínic i l’interès creixent per conèixer la percepció dels pacients, justifiquen la necessitat d’ampliar aquest camp de coneixement. Així doncs, el propòsit d’aquesta sessió és compartir els resultats d’un estudi que es va realitzar des de la nostra unitat amb l’objectiu de conèixer l’experiència viscuda de les persones sotmeses a un aïllament hospitalari i, explorar les seves necessitats més significatives.

Moderadora: Esperanza Zuriguel, Cap del Grup Multidisciplinari d'Infermeria de Recerca Vall d'Hebron.

Inscriu-t'hi

 

Activitats relacionades

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Structural and functional heterogeneity of the human respiratory chain'

26.09.2023 - 15:00
Més informació

Inauguració del curs acadèmic 2023-2024 del Màster en Recerca Biomèdica Translacional del VHIR -10ª edició

26.09.2023 - 09:30
Més informació

Conferència inaugural del Màster VHIR 'Your lysosomes and you' a càrrec del Dr. Alberto Ortiz Arduan

26.09.2023 - 10:15
Més informació

XXIX Curs de Patologia Endocrina Medico-Quirúrgica

27.09.2023 - 09:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.