Un año más, Vall d’Hebron celebra el Día Mundial del Niño Hospitalizado

Este año, los niños y niñas hospitalizados en Vall d’Hebron han recibido juguetes y cuentos, han cantado, han lanzado besos y han pintado diferentes fragmentos de un gran mural hasta completar la frase “Día de los niños y niñas hospitalizados”. Además, Martina Klein y Ricky Rubio no se han querido perder la cita. La modelo y escritora ha regalado libros a los más pequeños, mientras que el jugador de la NBA ha charlado por videoconferencia con un niño ingresado.

12/05/2021

El Dia Mundial del Nen Hospitalitzat és una emotiva jornada per recordar i homenatjar als més petits i petites i les seves famílies, sensibilitzar sobre les conseqüències que comporta l’hospitalització dels infants i fer palesos els esforços que fa tot el personal sanitari per convertir l’estada als hospitals en una experiència més humana i agradable. La data escollida per celebrar aquest dia es deu al fet que el 13 de maig de 1986 el Parlament Europeu va emetre la resolució de la Carta dels Drets del Nen Hospitalitzat. Per això, avui, més de 200 hospitals i 30 entitats socials celebren aquesta jornada.

Els nens i nenes hospitalitzats a Vall d’Hebron han rebut de regal joguines i contes a les habitacions. Les joguines formen part d’una donació de Mattel, mentre que la Fundació Theodora ha donat el seu “kit de distracció” i també s’ha fet entrega de la donació d’exemplars del llibre “Jocs a casa”. A més, Martina Klein i Ricky Rubio no s’han volgut perdre la cita. La model i escriptora ha fet arribar 150 exemplars del seu llibre infantil ¡Zaska! per regalar als més petits, mentre que el jugador de l’NBA, que col·labora amb Vall d’Hebron a través de The Ricky Rubio Foundation, ha xerrat una estona per videoconferència amb un nen ingressat. D’altra banda, els infants, ajudats pel personal sanitari, han pintat diferents fragments d’un gran mural fins a completar la frase “Dia dels nens i nenes hospitalitzats”. Al llarg del matí, els pacients pediàtrics de Vall d’Hebron han baixat amb les seves làmines al hall de l’Hospital Infantil de forma esglaonada per completar el mural. 

A més, Vall d’Hebron també ha participat en els actes que promou la Fundación Atresmedia amb el suport de 30 fundacions i entitats socials. A les 12:00h, els nens han cantat les cançons “Un Mar de Besos” del grup Bombai i “Un beso redondo” de la cantant Conchita i després han llançat petons fets a partir d’uns retallables. María Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d’Infermeria, ha llegit el manifest d’aquest dia mundial per recordar la importància de retre homenatge als nens i nenes ingressats i a tots aquells que els tracten i acompanyen dia rere dia.

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.