Un any mes, Vall d’Hebron celebra el Dia Mundial del Nen Hospitalitzat

Enguany, els nens i nenes hospitalitzats a Vall d’Hebron han rebut joguines i contes, han cantat, han llançat petons i han pintat diferents fragments d’un gran mural fins a completar la frase “Dia dels nens i nenes hospitalitzats”. A més, Martina Klein i Ricky Rubio no s’han volgut perdre la cita. La model i escriptora ha regalat llibres als més petits, mentre que el jugador de l’NBA ha xerrat per videoconferència amb un nen ingressat.

12/05/2021

El Dia Mundial del Nen Hospitalitzat és una emotiva jornada per recordar i homenatjar als més petits i petites i les seves famílies, sensibilitzar sobre les conseqüències que comporta l’hospitalització dels infants i fer palesos els esforços que fa tot el personal sanitari per convertir l’estada als hospitals en una experiència més humana i agradable. La data escollida per celebrar aquest dia es deu al fet que el 13 de maig de 1986 el Parlament Europeu va emetre la resolució de la Carta dels Drets del Nen Hospitalitzat. Per això, avui, més de 200 hospitals i 30 entitats socials celebren aquesta jornada.

Els nens i nenes hospitalitzats a Vall d’Hebron han rebut de regal joguines i contes a les habitacions. Les joguines formen part d’una donació de Mattel, mentre que la Fundació Theodora ha donat el seu “kit de distracció” i també s’ha fet entrega de la donació d’exemplars del llibre “Jocs a casa”. A més, Martina Klein i Ricky Rubio no s’han volgut perdre la cita. La model i escriptora ha fet arribar 150 exemplars del seu llibre infantil ¡Zaska! per regalar als més petits, mentre que el jugador de l’NBA, que col·labora amb Vall d’Hebron a través de The Ricky Rubio Foundation, ha xerrat una estona per videoconferència amb un nen ingressat. D’altra banda, els infants, ajudats pel personal sanitari, han pintat diferents fragments d’un gran mural fins a completar la frase “Dia dels nens i nenes hospitalitzats”. Al llarg del matí, els pacients pediàtrics de Vall d’Hebron han baixat amb les seves làmines al hall de l’Hospital Infantil de forma esglaonada per completar el mural. 

A més, Vall d’Hebron també ha participat en els actes que promou la Fundación Atresmedia amb el suport de 30 fundacions i entitats socials. A les 12:00h, els nens han cantat les cançons “Un Mar de Besos” del grup Bombai i “Un beso redondo” de la cantant Conchita i després han llançat petons fets a partir d’uns retallables. María Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d’Infermeria, ha llegit el manifest d’aquest dia mundial per recordar la importància de retre homenatge als nens i nenes ingressats i a tots aquells que els tracten i acompanyen dia rere dia.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.