El Dr. Ramon Vilallonga és reelegit secretari de la SECO

Ha estat en el marc del II Congrés d’Obesitat i Complicacions Metabòliques.

 

El Dr. Vilallonga també ha coordinat un nou document de consens d’experts per al seguiment postoperatori de pacients tractats amb cirurgia de l’obesitat.

26/03/2017

El Dr. Ramon Vilallonga, de la Unitat de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica del Servei de Cirurgia General Vall d’Hebron, ha estat escollit de nou com a secretari de la Societat Espanyola de la Cirurgia de l’Obesitat i de les Malalties Metabòliques (SECO). El Dr. Vilallonga ha estat reelegit al II Congrés d’Obesitat i Complicacions Metabòliques, organitzat conjuntament per aquesta institució, la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat (SEEDO) i la secció d’obesitat de l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC). La trobada es va celebrar a Sevilla entre els dies 15 i 17 de març.

 

A la vegada, el Dr. Vilallonga va presentar, amb el Dr. José Luis Pereira, de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla, el nou document de consens d’experts SECO-SEEDO per al seguiment postoperatori de pacients tractats amb cirurgia per a l’obesitat. El text acordat destaca la seguretat i efectivitat d’aquest tipus d’intervenció, però també la necessitat de fer un seguiment postoperatori immediat, que s’allargui més enllà del temps d’hospitalització postoperatòria. L’objectiu del document és, com destaca el Dr. Vilallonga, “trobar els punts clau del seguiment d’aquests pacients, revisar l’evidència i proposar una seqüència o recomanació relacionada”.

 

Veure l’obesitat com una malaltia

 

Els experts reunits a Sevilla van coincidir a la necessitat de consolidar la visió de l’obesitat com una malaltia, tenint en compte que tot i ser una de les de més prevalença, està infravalorada i és una de les menys diagnosticades. En el seu desenvolupament influeixen múltiples factors, genètics i externs, que cal tenir en compte.

 

En relació amb l’obesitat infantil, es demana reorganitzar els hàbits alimentaris i potenciar l’activitat física, una eina vital per evitar aquesta malaltia a qualsevol edat.

Compartir:

Noticias relacionadas

Profesionales relacionados

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.