El Dr. Ramon Vilallonga és reelegit secretari de la SECO

Ha estat en el marc del II Congrés d’Obesitat i Complicacions Metabòliques.

 

El Dr. Vilallonga també ha coordinat un nou document de consens d’experts per al seguiment postoperatori de pacients tractats amb cirurgia de l’obesitat.

26/03/2017

El Dr. Ramon Vilallonga, de la Unitat de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica del Servei de Cirurgia General Vall d’Hebron, ha estat escollit de nou com a secretari de la Societat Espanyola de la Cirurgia de l’Obesitat i de les Malalties Metabòliques (SECO). El Dr. Vilallonga ha estat reelegit al II Congrés d’Obesitat i Complicacions Metabòliques, organitzat conjuntament per aquesta institució, la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat (SEEDO) i la secció d’obesitat de l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC). La trobada es va celebrar a Sevilla entre els dies 15 i 17 de març.

 

A la vegada, el Dr. Vilallonga va presentar, amb el Dr. José Luis Pereira, de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla, el nou document de consens d’experts SECO-SEEDO per al seguiment postoperatori de pacients tractats amb cirurgia per a l’obesitat. El text acordat destaca la seguretat i efectivitat d’aquest tipus d’intervenció, però també la necessitat de fer un seguiment postoperatori immediat, que s’allargui més enllà del temps d’hospitalització postoperatòria. L’objectiu del document és, com destaca el Dr. Vilallonga, “trobar els punts clau del seguiment d’aquests pacients, revisar l’evidència i proposar una seqüència o recomanació relacionada”.

 

Veure l’obesitat com una malaltia

 

Els experts reunits a Sevilla van coincidir a la necessitat de consolidar la visió de l’obesitat com una malaltia, tenint en compte que tot i ser una de les de més prevalença, està infravalorada i és una de les menys diagnosticades. En el seu desenvolupament influeixen múltiples factors, genètics i externs, que cal tenir en compte.

 

En relació amb l’obesitat infantil, es demana reorganitzar els hàbits alimentaris i potenciar l’activitat física, una eina vital per evitar aquesta malaltia a qualsevol edat.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.