El nou bloc quirúrgic de Vall d'Hebron premi al millor model de gestió

El XX Congrés Nacional d’Hospitals i Gestió Sanitària premia Vall d’Hebron com a millor model de gestió pel seu nou bloc quirúrgic.

05/04/2017

El nou bloc quirúrgic de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, inaugurat el setembre del 2016, va ser premiat com a millor model de gestió en la línia temàtica de Professionalització de la Funció Directiva, durant el 20è Congrés Nacional d’Hospitals i Gestió Sanitària, que va tenir lloc a Sevilla el passat 29 de març. La Sra. Sonia Cortés i Garcia, Directora de Recursos Econòmics de l’Hospital, va recollir el premi en una cita organitzada per la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA).

Actualment, l'Hospital fa 36.000 intervencions quirúrgiques cada any, una tercera part de les intervencions que es practiquen als hospitals públics de Catalunya. Als nous quiròfans es fan les intervencions de més alta complexitat en especialitats com neurocirurgia, cirurgia digestiva, cirurgia cardíaca, cirurgia oncològica, cirurgia vascular i angioradiologia, entre d’altres. Els responsables quirúrgics d’aquestes 8.000 intervencions comenten que es podran incrementar en percentatges superiors al 20%, gràcies a les noves condicions i a les millores tecnològiques.

La reorganització del bloc quirúrgic de l’Hospital ha comportat una optimització dels recursos i millores en l’eficiència. Amb l’anterior divisió en 3 blocs separats, amb magatzems de material i pròtesis per cada bloc, es produïa una duplicitat de recursos i per tant una major despesa econòmica.

Ara, en canvi, hi ha un únic bloc que consta de 19 quiròfans amb innovacions arquitectòniques i tecnològiques, com els armaris rotatius verticals que conformen un únic magatzem. Així s’evita la duplicitat de materials: els professionals ja no hauran d’agafar del magatzem el material que necessiten per a cada intervenció quirúrgica, sinó que podran preparar amb anterioritat el kit que correspongui a cada tipus d’intervenció.

S’ha incorporat també un nou robot Da Vinci d’última generació que, gràcies als seus braços robotitzats amb càmeres endoscòpiques, permet realitzar intervencions cada cop més precises i menys invasives per als pacients.

En l’anàlisi posterior d’aquestes mesures s’ha comprovat que hi ha hagut una reducció tant del consum de material com de les despeses. A més, han augmentat el nombre d’intervencions d’alta complexitat, ja que la nova organització permet realitzar més activitat en menys temps i amb més comoditat.

En el mateix congrés es va premiar també a la millor comunicació oral un altre treball de l’Hospital Vall d’Hebron, basat en l’atenció als pacients crònics, liderat per la Sra. Soledad Romea, Directora de Processos. 

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.