Neix l'associació "Aturem la sèpsia, Associació Guillem C.G."

Els pares d’un pacient, supervivent a la sèpsia que va ser tractat al servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Vall d'Hebron han creat una associació.

15/06/2017

Els pares d’un pacient, supervivent a la sèpsia que va ser tractat al servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Vall d'Hebron han creat una associació amb l'objectiu d'organitzar d'activitats lúdico-esportives per recaptar fons per ajudar a la recerca de la sèpsia i també per a la divulgació i docència envers la malaltia.

És la primera associació de pacients adults que es crea a l’Estat per ajudar en la recerca de la sèpsia. L'associació té l'ànim de vincular els beneficis de la seva activitat al Grup de Recerca de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) de Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i a l'Hospital de Mataró. El Dr. Juan Carlos Ruiz Rodríguez del Servei de Medicina Intensiva Vall d’Hebron és el vicepresident de l'associació.


La sèpsia 

La sèpsia es produeix quan el pacient pateix una infecció greu i la reacció del seu sistema immune provoca una fallida multiorgànica."És una malaltia amb elevada prevalença i mortalitat. Cada any, a Catalunya es produeixen més de 24.000 casos i és la causa de mort de més de 4.000 persones. És per tant, un problema sanitari de gran magnitud", explica el Dr. Juan Carlos Ruiz.

A Vall d'Hebron, per fer-hi front, existeix el Codi Sèpsia, en el qual treballen de forma conjunta professionals del serveis de Medicina Intensiva, Urgències i Microbiologia.
El Campus Vall d'Hebron, a través del grup de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del VHIR, dirigit pel Dr. Ricard Ferrer, lidera la recerca en aquest camp. Disposa del primer biobanc de l'Estat i el segon d'Europa específic de sèpsia. El seu objectiu principal és buscar biomarcadors que permetin millorar el diagnòstic i el pronòstic d'aquesta patologia.

Compartir:

Noticias relacionadas

Profesionales relacionados

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.