Neix l'associació "Aturem la sèpsia, Associació Guillem C.G."

Els pares d’un pacient, supervivent a la sèpsia que va ser tractat al servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Vall d'Hebron han creat una associació.

15/06/2017

Els pares d’un pacient, supervivent a la sèpsia que va ser tractat al servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Vall d'Hebron han creat una associació amb l'objectiu d'organitzar d'activitats lúdico-esportives per recaptar fons per ajudar a la recerca de la sèpsia i també per a la divulgació i docència envers la malaltia.

És la primera associació de pacients adults que es crea a l’Estat per ajudar en la recerca de la sèpsia. L'associació té l'ànim de vincular els beneficis de la seva activitat al Grup de Recerca de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) de Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i a l'Hospital de Mataró. El Dr. Juan Carlos Ruiz Rodríguez del Servei de Medicina Intensiva Vall d’Hebron és el vicepresident de l'associació.


La sèpsia 

La sèpsia es produeix quan el pacient pateix una infecció greu i la reacció del seu sistema immune provoca una fallida multiorgànica."És una malaltia amb elevada prevalença i mortalitat. Cada any, a Catalunya es produeixen més de 24.000 casos i és la causa de mort de més de 4.000 persones. És per tant, un problema sanitari de gran magnitud", explica el Dr. Juan Carlos Ruiz.

A Vall d'Hebron, per fer-hi front, existeix el Codi Sèpsia, en el qual treballen de forma conjunta professionals del serveis de Medicina Intensiva, Urgències i Microbiologia.
El Campus Vall d'Hebron, a través del grup de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del VHIR, dirigit pel Dr. Ricard Ferrer, lidera la recerca en aquest camp. Disposa del primer biobanc de l'Estat i el segon d'Europa específic de sèpsia. El seu objectiu principal és buscar biomarcadors que permetin millorar el diagnòstic i el pronòstic d'aquesta patologia.

Share it:

Related news

Related professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.