El Dr. Vicent Fonollosa, nou degà de la Facultat de Medicina de la UAB

El Dr. Vicent Fonollosa, consultor sènior del Servei de Medicina Interna Vall d’Hebron, és des del passat 20 de juny el nou degà de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

06/07/2017

El Dr. Vicent Fonollosa, consultor sènior del Servei de Medicina Interna Vall d’Hebron, és des del passat 20 de juny el nou degà de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. El Dr. Fonollosa pren el relleu del Dr. Manel Armengol, cap del Servei de Cirurgia General, que ocupava el càrrec des de l’any 2012.

El Dr. Fonollosa assegura que afronta aquesta nova etapa amb “il·lusió”. La UAB és “la meva facultat, formo part de la segona promoció que en va sortir, em fa molta il·lusió i tinc moltes ganes d’afrontar el repte”.

L’equip que l’acompanyarà està format per Maria Josefa Sabrià, secretària de la Facultat, Maria Cònsul, vicedegana de Docència, Qualitat i Avaluació, Fernando Picatoste, vicedegà d’Economia i Suport a l’Equip Deganal, i Xavier Navarro, vicedegà de Planificació i Estructura. També l’acompanyaran Antonio Bayes, vicedegà d’Alumnes i Mobilitat, Jaume Kulisevsly, vicedegà d’Estudis de Postgrau, Salvador Navarro, vicedegà per a l’Àrea de Medicina i Joan Pedro-Botet, vicedegà per a l’Àrea de Fisioteràpia.

 

Nous reptes

El nou degà reconeix que “el repte més important” del seu mandat serà la incorporació de les noves tecnologies, com és el cas de les tècniques de simulació i la seva repercussió a la docència. També planteja “aprofundir a la consolidació de les tres titulacions, medicina, infermeria i fisioteràpia”, per donar resposta “a les necessitats docents, estructurals i organitzatives de totes tres”.

A la vegada, el Dr. Fonollosa apunta que caldrà treballar per millorar i aprofitar millor les capacitats del personal d’administració i serveis (PAS) i enfortir les relacions amb les Institucions Hospitalàries. I reconeix que se seguirà treballant en el camp de la qualitat, tot i que les tres titulacions ja han estat acreditades per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

 

Especialista en Malalties Autoimmunes 

El Dr. Vicent Fonollosa és llicenciat en Medicina i Cirurgia i Doctor en Medicina per la UAB. En aquests moments és coordinador sènior al Servei de Medicina Interna Vall d’Hebron i ha estat coordinador de la Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques i responsable del Gabinet de Capil·laroscòpies de l’Hospital.

La seva activitat investigadora s’ha centrat en el camp de les malalties autoimmunes sistèmiques, en particular en la malaltia esclerodèrmica. Ha estat el coordinador nacional de la línia de recerca sobre aquesta patologia dins el Grup de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de la Societat Espanyola de Medicina Interna i responsable del registre nacional de malalts amb esclerodèrmia (RESCLE). A la vegada, és el responsable de més de 200 publicacions a revistes indexades, de 28 capítols de llibres i ha dirigit 25 tesis.

És catedràtic del Departament de Medicina de la UAB i ha estat vicedegà de Docència de la Facultat de Medicina, així com el coordinador de la Unitat Docent Vall d’Hebron. També ha presidit la Societat Catalanobalear de Medicina Interna i ha estat membre de l’European Consortium on Systemic Sclersosis Genetics. Ha rebut, entre altres premis, el premi Farreras-Valentíe, Joan Vivancos, Josep Font i el Premi a l’Excel·lència Professional en la Categoria Medicina Hospitalària del Consell del Col·legi de Metges de Catalunya i és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmica de Medicina de Catalunya.

Compartir:

Noticias relacionadas

Profesionales relacionados

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.