Premi Extraordinari a la Millor Tesi Doctoral per a la Dra. Esperanza Zuriguel

La tesi es basa en una recerca sobre l’avaluació del pensament crític a la infermeria

28/09/2017

La tesi doctoral de la infermera de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Esperanza Zuriguel, ha rebut el Premi Extraordinari a la Millor Tesi Doctoral del programa de Doctorat en Ciències Infermeres de la Universitat de Barcelona. El treball, titulat Evaluación del pensamiento crítico en enfermería. Construcción de un cuestionario basado en el modelo circular de Alfaro-LeFevre, dirigit per la Dra. Mª Teresa Lluch i la Dra. Anna Falcó i realitzat a Vall d’Hebron, va obtenir la qualificació d’excel·lent cum laude. La recerca realitzada va rebre una beca del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

 

El pensament crític a la pràctica clínica d’infermeria

 

La tesi de la Dra. Zuriguel, infermera de Suport de Cures de la Unitat de Gestió del Coneixement i Avaluació de l’Hospital, desenvolupa i valida el primer instrument per avaluar les habilitats de pensament crític en la pràctica clínica. El seu punt de partida és la necessitat d’aquest tipus d’instruments a la pràctica infermera, ja que els disponibles no s’ajusten a les seves necessitats.

De fet, els processos de judici clínic i de presa de decisions clíniques requereixen habilitats avançades de pensament crític per millorar els resultats de salut. El treball premiat analitza les variables que influeixen en l’adquisició d’aquestes habilitats, el coneixement de les quals pot ajudar a dissenyar estratègies efectives per millorar la competència en pensament crític. La recerca ha derivat en tres articles publicats en diferents revistes científiques d’impacte.

 

Compartir:

Noticias relacionadas

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.