Premi Extraordinari a la Millor Tesi Doctoral per a la Dra. Esperanza Zuriguel

La tesi es basa en una recerca sobre l’avaluació del pensament crític a la infermeria

28/09/2017

La tesi doctoral de la infermera de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Esperanza Zuriguel, ha rebut el Premi Extraordinari a la Millor Tesi Doctoral del programa de Doctorat en Ciències Infermeres de la Universitat de Barcelona. El treball, titulat Evaluación del pensamiento crítico en enfermería. Construcción de un cuestionario basado en el modelo circular de Alfaro-LeFevre, dirigit per la Dra. Mª Teresa Lluch i la Dra. Anna Falcó i realitzat a Vall d’Hebron, va obtenir la qualificació d’excel·lent cum laude. La recerca realitzada va rebre una beca del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

 

El pensament crític a la pràctica clínica d’infermeria

 

La tesi de la Dra. Zuriguel, infermera de Suport de Cures de la Unitat de Gestió del Coneixement i Avaluació de l’Hospital, desenvolupa i valida el primer instrument per avaluar les habilitats de pensament crític en la pràctica clínica. El seu punt de partida és la necessitat d’aquest tipus d’instruments a la pràctica infermera, ja que els disponibles no s’ajusten a les seves necessitats.

De fet, els processos de judici clínic i de presa de decisions clíniques requereixen habilitats avançades de pensament crític per millorar els resultats de salut. El treball premiat analitza les variables que influeixen en l’adquisició d’aquestes habilitats, el coneixement de les quals pot ajudar a dissenyar estratègies efectives per millorar la competència en pensament crític. La recerca ha derivat en tres articles publicats en diferents revistes científiques d’impacte.

 

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Vall d'Hebron Campus

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Vall d’Hebron University Hospital Foundation – Research Institute.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.