El Foraster a Vall d'Hebron, un èxit gràcies a vosaltres

El passat 4 de gener TV3 estrenava la nova temporada de El Foraster, el programa presentat per Quim Masferrer. Aquest cop, però, va decidir deixar els seus escenaris habituals, els petits pobles d’arreu de Catalunya, per visitar un altre tipus de poble, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. L’emissió del programa, gravat els dies 24 i 25 de gener a diversos espais del centre, va ser el més vist del dia, amb 614.000 espectadors i el 19.4% de quota de pantalla. Un èxit que no hagués estat possible sense la implicació de tots els professionals de Vall d’Hebron i dels pacients que van acceptar participar-hi.

11/01/2016

Centenars de professionals de tots els àmbits i serveis van col·laborar amb l’equip de la productora catalana Brutal Media per fer possible un programa en què s’ha vist una part de l’Hospital que poques vegades és visible. Les cuines, els magatzems, els equips electrògens, tot el que manté en marxa el centre. A les pantalles vam poder conèixer les persones que, sigui davant els pacients o movent-se per les entranyes de Vall d’Hebron, fan possible que cada dia l’Hospital compleixi la seva missió principal, tenir cura dels pacients, que també van participar a El Foraster. És el cas de la Maria, el José Antonio, el Juan i el José Manuel, que van compartir amb en Quim Masferrer la seva gran humanitat. Malgrat tot, no totes les persones que hi van col·laborar apareixen al muntatge final a causa de les lògiques limitacions del format televisiu.

 

Un gran impacte a les xarxes socials

L’emissió de El Foraster també va tenir una forta repercussió a les xarxes socials. Es va convertir en tendència a Barcelona a Twitter, convertint @hvhebron en la tercera paraula més citada a la xarxa de microblogging a la ciutat de Barcelona. A més, milers d’internautes van deixar-hi comentaris que reflecteixen el gran interès que va despertar el programa.

Personatges coneguts com l’escriptor Quim Monzó, els periodistes Carles Capdevila i Xantal Llavina o un dels pacients de l’Hospital, en Jordi Fernández Vives, van voler deixar constància de les seves impressions.

El perfil de Facebook de El Foraster també ha recollit un bon nombre de comentaris de professionals i de pacients, que han volgut compartir les seves impressions sobre el programa i les seves vivències a l’Hospital.

 

Compartir:

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vhebron.net, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.